Správy

FOTO z prvého dňa na michalovskom gymnáziu: Noví prváci sa najviac tešia na nové ženy a ešte niečo... :)

Prázdninám už odzvonilo a študenti sa vracajú do svojich škôl. Sú medzi nimi aj stovky prvákov, ktorí svojich nových spolužiakov uvidia po prvýkrát. Zavítali sme medzi nich a to konkrétne na známe michalovské gymnázium.

Ilustračný obrázok k článku FOTO z prvého dňa na michalovskom gymnáziu: Noví prváci sa najviac tešia na nové ženy a ešte niečo... :)
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Zatiaľ čo vyššie ročníky si v stredu ráno mohli pospať dlhšie, prváci z Gymnázia Pavla Horova v Michalovciach sa pred školou zišli už o 7.30. Sústredili sa pred bránou zadného dvoru, kde sa mali stretnúť o 7.45 hod. Tam boli rozdelení do tried a po informáciách od triednych učiteľov sa presunuli do novej telocvične na otvorenie školského roka.

Radosť aj strach

Letné počasie ničím nenaznačovalo, že je dnes prvý školský deň. Školopovinný si obliekli letnú garderóbu a namiesto kúpaliska sa vybrali do školy. Prváčky z Gymnázia Pavla Horova sa do školy veľmi tešili. Ak by ste očakávali utiahnuté dievčatká, ktoré stoja osamotene a boja sa, čo ich to v tej novej škole čaká, mýlili by ste sa. Medzi staršími žiakmi stála prváčka Martina.

„Najviac sa obávam učiteľov,“ prezradila nám. Hneď vedľa sme stretli skupinku prváčok, ktoré sa poznali už zo základnej školy.

„Teším sa asi na nových spolužiakov a celkovo na triedu,“ prezradila Martina. Dievčatá odhalili svoj malý strach z učiteľov. Nových predmetov a z učenia sa neobávajú. „Uvidíme, ako to všetko ešte dopadne,“ dodali. Na prvý školský večer sa chystajú niekam von s priateľmi. Našli sme aj bývalých žiakov 3. ZŠ, ktorí netešili vôbec na nič a prezradili, že majú trošku strach.Ema z 1. ZŠ sa teší na veľa učenia.

Prváci sa tešia na pekné prváčky

Rovnako na tom boli aj chlapci. Keď sme prišli medzi nich, nechcelo sa nám veriť, že títo chlapci a dievčatá sú prvýkrát na pôde najstaršieho gymnázia v meste. Správali sa suverénne a vôbec ničím nenaznačovali, že sú ustráchaní prváci. Prváci sa nevedeli dočkať žien a prváčky sa tešili na nové priateľstvá.

„Teším sa na nové ženy,“ povedal nám so smiechom Kristián. Dodal, že okrem žien sa nevie dočkať aj obedov. Jeho kamarátka sa pridala a odhalila svoje obavy:„Bojím sa, že nepôjdem na obed,“ Žartovala ďalej, že sa nebojí vôbec ničoho. Od školy očakáva, že si tu nájde nových kamarátov.

V našej fotogalérii si môžete pozrieť, ako vyzeral začiatok školského roka prvákov z michalovského gymnázia.

Čítajte tiež:

Nový školský rok je predo dvermi: Niektorých žiakov v Michalovciach čaká prekvapenie

Nové michalovské gymnazistky sa na prvý deň parádne nahodili
10
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM