Rôzne

FOTO: Zemplínsky jarmok prilákal tisíce ľudí: Michalovce oživili folklórne slávnosti

Michalovce majú za sebou zemplínske slávnosti. Návštevníci si užili folkloristov spolu s motorkármi. Dobré jedlo a zábava sa niesli celý námestím. Veď pozrite sami!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zemplínsky jarmok prilákal tisíce ľudí: Michalovce oživili folklórne slávnosti
Zdroj: Dnes24.sk

V poradí už 47. Zemplínsky jarmok sa uskutočnil v dňoch 19. až 21. augusta na Obchodnej a Sládkovičovej ulici v Michalovciach. Bohatý program trojdňového podujatia bol spojený s obľúbenými trhmi, hudobnými a divadelnými vystúpeniami, športovými turnajmi, výstavou drobnochovateľov, ukážkami prác ľudových remeselníkov, ale aj medzinárodným zrazom motocyklov. Na svoje si prišli taktiež vyznávači chutného jedla a tradičných regionálnych špecialít.

Slávnostné otvorenie 47. ročníka Zemplínskeho jarmoku sa uskutočnilo v centre Michaloviec na tribúne pred Mestským úradom. Následne sa predstavili v priebehu dňa folklórne skupiny. Ľudoví remeselníci sa prezentovali svojimi výrobkami počas celého podujatia na parkovisku pred Mestským kultúrnym strediskom. Jarmok bol plný rezbárskych, kováčskych, košikárskych, keramických, maliarskych, či iných produktov. Nechýbala ani obľúbená uličku remesiel. K Zemplínskemu jarmoku okrem ukážky tradičných remesiel a predajných stánkov patrila aj podvečerná zábava.

Čítajte tiež: Špecialita počas michalovského jarmoku: Okoštujte zemplínske holubky!

V prvý deň jarmoku mohli Michalovčania a spol. sledovať odchod kolóny motorkárov zo Šíravy na Námestie Slobody. Medzinárodný Motozraz Sveta motocyklov sa stal kultovou záležitosťou a pravidelne priťahuje motorkárov nielen z východu republiky, ale aj z celého Slovenska a Európy. Bol veľkým lákadlom nielen pre samotných motorkárov, ale aj pre tisícky divákov zo širokého okolia .

Čítajte tiež: Kolóna spanilej jazdy nemala konca kraja: Pútavé zábery z motozrazu na Šírave

K letnému jarmoku v Michalovciach už neoddeliteľne patrili aj tradičné Zemplínske slávnosti. 57. ročník. Zemplínskych slávnosti boli prehliadkou folklórnych súborov a skupín zo Zemplína i okolia s účasťou zahraničných hostí. Miestom konania bola tribúna pred mestským úradom a celé Námestie osloboditeľov. Deň folklórnych slávností začal ozaj rezko – tancom karička a plánom bolo naučiť tancovať typický zemplínsky tanec čo najviac ľudí a získať rekord v počte tanečníkov.

V našej fotogalérii si môžete pozrieť zábery zo Zemplínskeho jarmoku!

Môže vás zaujímať:

FOTO: Deň Topoľančanov spojil rodákov: Priniesol aj zápolenie generácií

V OBRAZOCH: Pozrite si momentky z Michalovského jarmoku
23
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM