Ondrej Petričko Rôzne

VIDEO: Zo Zemplínskej šíravy vyťahovali potopenú loď, bojovali s ňou niekoľko hodín!

V nedeľu popoludní sa desiatky ľudí prizerali vyťahovaniu vraku lode zo šíravských vôd. Piati chlapi, dvaja potápači a dva stroje sa potrápili, kým vrak dostali na breh. Loď v zime potopilo nepriaznivé počasie, no vrak nepoputuje do šrotu. Nadšenci z Jacht clubu sa ho chystajú opraviť.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Zo Zemplínskej šíravy vyťahovali potopenú loď, bojovali s ňou niekoľko hodín!
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

V stredisku Medvedia hora na Zemplínskej šírave bolo v nedeľu rušno. Niekoľko desiatok ľudí sa prišlo pozrieť na vyťahovanie vraku lode, ktorá nejaký čas strávila na dne východosloven­ského mora.

Počasie ju poslalo ku dnu

Piati chlapi a dvaja potápači sa snažili niekoľko hodín dostať vrak na breh. Podľa slov predsedu Jacht clubu Šírava Gabriela Maxa sa loď potopila v zime. „Majiteľa lode nepoznám, minimálne dva roky sa k nej nikto nehlásil. Je to nejaká riečna loď. Kotvila celý ten čas u nás na bóji, aj v zime, keď bola šírava zamrznutá,“ priblížil.

Ako dodal, jednu zimu vydržala, no tento rok išla ku dnu. „Túto zimu, asi vo februári sa z večera do rána potopila. Zrejme ľad poškodil tesnenia pri vrtuli alebo kormidle,“ vysvetlil predseda.

Pokúsia sa ju opraviť

Potopenú loď nevyťahovali len kvôli tomu, aby šíravu zbavili tohto odpadu. „Vytiahli sme ju preto, aby neznečisťovala vodu. Máme v pláne ju opraviť a používať na účely spojené s jachtingom,“ dodal Gabriel Max.

Vyťahovanie potopenej lode z vôd Zemplínskej šíravy
1
Galéria
Zo Zemplínskej šíravy vyťahovali vrak lode
16
Galéria
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM