Rôzne

FOTOREPORTÁŽ: Bazár starožitností v Michalovciach? Nájdete tam všelijaké kúsky

Boli sme sa pozrieť na starožitnícku burzu, ktorá sa pravidelne koná v michalovskej tržnici. Ľudské oči na tomto bazári pútajú naozaj rôzne kúsky.

Ilustračný obrázok k článku FOTOREPORTÁŽ: Bazár starožitností v Michalovciach? Nájdete tam všelijaké kúsky
13
Galéria

Už je to asi rok, čo sa v Tržnici v Michalovciach začali stretávať starožitníci. Ľudia si tak môžu na vlastné oči pozrieť naozaj všakovaké zaujímavé kúsky a pokochať sa duchom starých vecí. Vybrali sme medzi nich tiež.

Aj staré platne

Bazár starožitností sa v michalovskej tržnici koná pravidelne, ale s nepravidelným dátumom, ktorý je vždy vopred zverejnený. Na mieste sa ľudia môžu pokochať duchom starých, no stále krásnych vecí. Návštevníci tiež majú možnosť si dané veci priamo na tomto bazári zadovážiť a skrášliť si nimi svoje príbytky. Tiež však môžu získať odborné stanovenie ceny a veku ich vlastných cenností, ktoré si strážia doma. Najviac ľudí sem ale chodí kvôli kúpe rôznych vecí.

„Objavil som tu platne. Hotové zbierky platní a tak si v nich hľadám svoj žáner,“ povedal nám Martin, ktorý sa prehrabával v škatuliach s desiatkami starých platní. „Raz som tu kúpil platňu za dve eurá a predal za 40 eur,“ prezradil a dodal, že dúfa, že sa mu podarí nájsť možno podobne hodnotný kúsok.

Tržnica sa mení na bazár

Starožitníci chodia do Michaloviec väčšinou z Košíc. „Sme tu taká patria, ktorá sa tu stretáva asi rok,“ povedal jeden z nich. V tržnici nájdete ľudí, ktorí nie sú v pravom zmysle obchodníci, ale ľudia, ktorých záľuba zbierať starožitnosti prerástla do obchodovania.

Na burze si môžete kúpiť napríklad aj farebné sklo, ktoré sa kedysi dávno predávalo či staré sošky. Tržnica na prízemí je počas príchodu starožitníkov plná vecí od výmyslu sveta. Pozrieť si niektoré z nich môžete aj v našej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Našim objektívom: Burza starožitností v našom meste v obrazoch
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM