Šport Futbal

Futbalisti MFK Zemplín začali prípravu na jar: Na trávnik vybehli napriek mrazivému počasiu

Futbalisti priebežne ôsmeho tímu Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce začali s prípravou na jarnú časť. Na umelý trávnik vybehli aj napriek mrazivému počasiu.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti MFK Zemplín začali prípravu na jar: Na trávnik vybehli napriek mrazivému počasiu
7
Galéria
Zdroj: TASR

Futbalisti priebežne ôsmeho tímu Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce začali s prípravou na jarnú časť aj s navrátilcami Filipom Serečinom či Vernonom De Marcom. Michalovčania sa, podobne ako ostatné tímy, nemusia trápiť obavami zo záchranárskych prác a aj preto sa na výdatnú porciu priestoru v zápasoch môžu tešiť mladíci v kádri MFK.

Zdroj: TASR

Začiatok prípravy

Michalovskí futbalisti dodržali stanovený začiatok spoločnej prípravy a na umelý trávnik futbalového štadióna MFK vybehli aj napriek mrazivému počasiu. Tréner Anton Šoltis mal na úvodnom tréningu k dispozícii väčšinu hráčov z kádra, ktorý viedol už v jesennej časti. „Spočiatku bude príprava veľmi tvrdá, prvé tri týždne hráčov čakajú silové i objemové činnosti. Všetci dostali pred prestávkou individuálne plány a uvidíme, ako ich dodržiavali. V tréningovom procese sa budeme postupne zameriavať na herné činnosti,“ uviedol tréner MFK Zemplín.

Sústredenie vo Vysokých Tatrách

Michalovčanom spestrí prípravu sústredenie vo Vysokých Tatrách, v rámci ktorého odohrajú aj niekoľko prípravných zápasov. Generálkou na jarnú časť Fortuna ligy bude súboj s poľským Krakovom. Na prvom tréningu sa trénerovi hlásilo aj viacero hráčov z mládežníckeho tímu Michaloviec, ale aj niekoľko úplne nových tvárí, resp. navrátilcov. Z kazašskej Karagandy sa vrátil Filip Serečin, z českého druholigového Třinca je na skúške Peter Kavka a po pôsobení v Slovane Bratislava je späť aj stopér Vernon De Marco. Argentínsky rodák má ambíciu posunúť sa v kariére ďalej, no platná zmluva mu velila začať prípravu s MFK.

„Je tu a má platnú zmluvu s naším klubom. Je to hráč, ktorého by som si, samozrejme, vedel v našom kádri predstaviť. Má svoju kvalitu, o ktorej vieme. Myslím si však, že už prekročil isté hranice nášho klubu a asi sa chce v kariére posunúť ďalej. Uvidíme, ako to dopadne. Nechajme sa prekvapiť,“ poznamenal Šoltis. Zotrvanie na Zemplíne nevylučuje ani samotný hráč, no ambíciou prijať zaujímavú ponuku sa netají. „Uvidíme, čo sa stane. Zatiaľ som tu, pretože som hráč Michaloviec. V kariére sa chcem posunúť, ale stať sa môže všeličo,“ poznamenal De Marco.

Zdroj: TASR

Kto je novou tvárou?

Novou tvárou je aj Martin Kubena z prvoligového Liptovského Mikuláša. V kádri trénera Šoltisa naopak už nefigurujú Dávid Škutka, Ivan Kotora, Michal Janočko a Celestine Lazarus. Na prvom tréningu nebol ani Mensah, no tréner verí, že aj tento legionár sa v najbližších dňoch zapojí do prípravy. Okrem spomínaného De Marca nie je vylúčený ani odchod Tomáša Sedláka. „Aj táto možnosť je v štádiu riešenia. Vylúčené nie sú ani ďalšie odchody, rovnako ako príchody,“ poznamenal Šoltis, podľa ktorého mužstvo najviac tlačí topánka v defenzíve, konkrétne na stopérskom poste. Jeho posilnenie by malo byť podľa trénera prioritou.

Plány viacerých tímov do jarnej časti upravilo odstúpenie myjavského Spartaka zo súťaže. Vďaka tomu sa tímy nemusia obávať záchranárskych prác, keďže z Fortuna ligy po sezóne 2016/2017 nikto nevypadne. Správa o istote záchrany potešila viaceré kluby, vrátane michalovského. Zemplínčania síce majú na poslednú priečku osembodový náskok, no o istote zotrvania by za normálnych okolností hovoriť nemohli. Tentoraz je však situácia iná. „Po polovici sezóny sme zachránení, takže cieľ sme splnili. Na jednej strane máme vďaka tomu úsmevy, na druhej sa zároveň mení naše myslenie. Vďaka tomu dostanú priestor mladší hráči, aby sme ich videli a zistili, ako zvládnu ligovú záťaž,“ priznal Šoltis.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Futbalový klub Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce začal zimnú prípravu
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM