Rôzne

Futbalový štadión čaká dostavba: Podarilo sa získať dotáciu 750 000 eur

Mestský futbalový štadión v Michalovciach čaká dostavba. Ministerstvo na ňu prostredníctvom Slovenského futbalového zväzu poskytlo dotáciu 750 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Futbalový štadión čaká dostavba: Podarilo sa získať dotáciu 750 000 eur
Zdroj: Dnes24.sk

Dotáciu na dostavbu mestského futbalového štadióna konkrétne poskytlo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR. Cieľom plánovanej dostavby štadióna je, aby spĺňal požiadavky a kritériá štadiónov tretej kategórie. To si vyžaduje zrealizovať vyhrievanie hracej plochy, tiež kamerový a turniketový systém. „Bez splnenia týchto podmienok nemôžeme hrať na tomto štadióne najvyššiu súťaž,“ vysvetlil Ján Sabol, člen predstavenstva akciovej spoločnosti Mestský futbalový klub (MFK) Zemplín Michalovce, ktorá je prijímateľom dotácie.

Dve samostatné stavby

Plánujú tiež menšie stavebné úpravy jestvujúcej starej tribúny, aby splnili ďalšie, hlavne bezpečnostné podmienky. „V pláne je aj vybudovanie novej tribúny na severnej strane a rozšírenie sociálneho zázemia pod tribúnou,“ uviedol Sabol s tým, že potrebné je zrealizovať aj nové parkovisko. Na uskutočnenie týchto zámerov podľa jeho ďalších slov pravdepodobne nebude stačiť dotácia z futbalového zväzu. „Budeme sa snažiť o zabezpečenie ďalších financií z iných zdrojov,“ doplnil. Pomôcť by mohlo v tejto súvislosti aj mesto.

„Dostavba je rozdelená na dve samostatné stavby, a to hlavne z dôvodu, aby sme mohli na jeseň hrať zápasy Fortuna ligy na vlastnom štadióne,“ priblížil člen predstavenstva. Vyhrievanie, kamery a turnikety by mali zrealizovať do 20. júla, druhú časť do konca roku 2017. Závisí to aj od zabezpečenia financií. Dodávateľ stavby a cena za jej realizáciu bude známa až po ukončení verejnej obchodnej súťaže.

Zhruba 6000 divákov

Plánované dokončenie štadióna si podľa Sabola vyžaduje ešte výstavbu tribúny na južnej strane, vrátane parkoviska a vstupu. „Po úplnom dokončení by štadión mal mať kapacitu približne 6000 divákov a mal by spĺňať všetky kritériá,“ skonštatoval. V súčasnosti je celková kapacita spolu 4440 miest, z toho na sedenie je 4090. Rozmery ihriska sú 105 × 68 metrov.

Pôvodný štadión bol postavený okolo roku 1950. Pred ôsmimi rokmi bola zrealizovaná rekonštrukcia hracej plochy a tribún. „Takisto bola vybudovaná nová tribúna s kapacitou 1000 divákov, ale hlavne so zázemím pre mládežnícke družstvá,“ vysvetlil Sabol.

V okrajových častiach mesta sa nachádzajú ešte dva menšie štadióny, a to na Topolianskej a Močarianskej ulici. „Taktiež existujú hracie plochy pri základných školách, z ktorých dve sú udržiavané, ostatné nie sú v dobrom stave a nedajú sa používať,“ uzavrel.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM