Kultúra

Heligonkári zahrajú Michalovčanom: V našom meste budú hudobníci z rôznych regiónov Slovenska

Na stretnutí heligonkárov sa v Michalovciach pochvália svojím talentov ľudia z celého Slovenska. Na svojom hudobnom nástroji predvedú hotové umenie..

Ilustračný obrázok k článku Heligonkári zahrajú Michalovčanom: V našom meste budú hudobníci z rôznych regiónov Slovenska
Zdroj: TASR

Heligónka, alebo tiež gombíkový akordeón prežil už niekoľko storočí a stále sa teší veľkej popularite, nielen u nás, ale takmer na celom svete. Na Slovensku nechýba pri ľudových veseliciach, tancovačkách, rodinných, či priateľských stretnutiach.

Zachovávajú tradície

Oživiť tradíciu hry na heligónke na Zemplíne sme začali od roku 2012 založením prvého klubu Zemplínskych heligonkárov a následne prípravou prvých ročníkov stretnutí heligonkárov s celoslovenskou pôsobnosťou. Aj tento rok osvedčení organizátori mesto Michalovce, Dom Matice slovenskej, Mestské kultúrne stredisko Michalovce a Zemplínske osvetové stredisko v Michalovciach pozývajú všetkých priaznivcov do Michaloviec. III. ročník nesúťažnej prehliadky pod názvom ZEMPLÍNSKA HELIGÓNKA 2016 sa uskutoční 7. mája 2016 o 14.00 hod. vo veľkej sále Mestského kultúrneho strediska v Michalovciach pod záštitou primátora mesta Michalovce Mgr. Viliama Záhorčáka.

Kto nesmie chýbať?

Na tretom ročníku sa predstavia Zemplinski, Mihaľovski a Sečovski heligonkari, Vranovskí heligonkári, heligonkári z Parchovian, Drienice, Banského, Solivaru pri Prešove, z Bardejova, Šarišských Lužianok, Stakčína, Chlmca, Gerlachova. Privítame aj hostí z rázovitých obcí Klenovec a Terchová. V tomto roku predstavíme aj sólistov – inštrumentalistov v hre na akordeón a bajany (druh chromatickej harmoniky) a nebudú chýbať ani mladé talenty z regiónu. Kde jej spev a dobrá muzika, nesmú chýbať Hnojňaňe z Mihaľovec. Tešíme sa na Vás 7. mája 2016 o 14.00 hod. v Mestskom kultúrnom stredisku v Michalovciach!

Môže vás zaujímať:

Zabudnite na vojnu známych rapperov: Toto je talent z Michaloviec, videoklip natáčal vo Viedni

Za pár dní desatťisíce pozretí na YouTube: Michalovská kapela chce dobyť celú krajinu, vytiahli ťažký kaliber!

Sympatická speváčka Nika Karch (27) otvorene: Mala som ťažkú pubertu punkerky

Heligonkári zahrajú Michalovčanom
1
Galéria
Zdroj: ZOS Michalovce
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM