Rôzne Kultúra

Herečka Milka Zimková zaspomínala na Šíravu: Zdarma prináša parádne predstavenie

Michalovce budú hostiť prvú dámu slovenského divadla jedného herca – neopakovateľnú východniarku Milku Zimkovú. Celý život sa s ňou nesie rola…

Ilustračný obrázok k článku Herečka Milka Zimková zaspomínala na Šíravu: Zdarma prináša parádne predstavenie
Zdroj: TASR

Celý život Johanou

Divadlo jedného herca v podaní Milky Zimkovej ponúka naša metropola Zemplína 10. novembra o 17:30 hod. v Malej sále MsKS Michalovce. V podaní Milky Zimkovej uvidíte monodrámu: Neveľo nás idze, neveľo nám treba a Čas kikiríkania albo Bonsuár, umelci. S herečkou sa celý život nesie rola Johany z kultového filmu Pásla kone na betóne. Napriek tomu ju nepovažuje za svoju životnú úlohu. „Mám v repertoári veľa osudov. Je to už dávno za mnou,“ povedala v jednom našom rozhovore herečka. Priznala, že počas nakrúcania kultového filmu bola prvýkrát a zároveň poslednýkrát na Zemplínskej šírave.

Talent od Boha

Na východ sa vracia často. „Žiaľ, do rodnej Okružnej v Prešove chodievam už len na cintorín,“ dodala. V Prešove navštevuje svoju sestru. Nikdy neoľutovala, že odišla do Bratislavy. „Z domu sa dá odcestovať, ale nikdy sa nedá odísť. Ja som nikdy neodišla,“ prezrádza Milka Zimková. Neustálu energiu nachádza práve v spomienkach na svoj rodný kraj, detstvo, minulosť i prítomnosť. „Človek, ktorý chce trošku žiť, musí mať energiu.“ Za svoj najväčší úspech považuje to, že jej dal Pán Boh do vienka talent. „Vždy som chcela byť herečkou a som šťastná, že som sa ňou aj stala,“ vraví obľúbená herečka.

Milka Zimková vystúpi pre vás v predstavení, na ktoré je vstup v MsKS Michalovce voľný.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM