Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Horúčavy zasiahli aj michalovský útulok: Psíkov striekajú vodou, zmenili im režim

V michalovskom útulku venujú v týchto dňoch zvieratám zvýšenú pozornosť. Pretrvávajúce vysoké teploty si vyžiadali prijatie opatrení.

Ilustračný obrázok k článku Horúčavy zasiahli aj michalovský útulok: Psíkov striekajú vodou, zmenili im režim
Zdroj: Útulok pre psíkov Michalovce

S horúčavami bojujú v týchto dňoch nielen ľudia, ale aj zvieratá. A to aj tie v Útulku pre psíkov v Michalovciach, kde sme zisťovali, ako sa tam s vysokými teplotami vyrovnávajú. Ako sme sa dozvedeli, horúčavy si vyžiadali rôzne opatrenia, ku ktorým zamestnanci útulku pristúpili.

Obmedzené venčenie

Horúce počasie trápi aj zvieratá. My sme sa zamerali na tie v michalovskom útulku. Ako tam prežívajú tieto tropické dni?

V útulku v Močaranoch nám prezradili, že počas dní vysokých teplôt znížili zvieratám počet prechádzok. V týchto dňoch tak venčenie nie je až také časté, aby slnko psíkom zbytočne neublížilo. „Von chodia niekoľkokrát denne, ale v kratších intervaloch,“ povedala Katarína Ruskovská z michalovského útulku. „Snažíme sa psíkov púšťať von len na chvíľu, aby neboli príliš dlho na slniečku.“

Striekanie vodou

Ako sme sa dozvedeli, útulkáčom v týchto dňoch pomáha najviac voda. „Striekame ich vodou s hadicou do kotercov,“ prezradila jeden zo spôsobov ochladzovania K. Ruskovská. Pracovníci útulku okrem toho polievajú vodou aj zem. Ako nám zamestnankyňa vysvetlila, je to preto, aby zvieratá cítili vlahu aj vo vzduchu.

V týchto páľavách môžete zvieratám v útulku pomôcť aj tak, že im darujete vedro. „Zídu sa nám stále vedrá, najmä pre veľkých psíkov,“ doplnila pracovníčka. Doniesť ich môžete na Močariansku 1532/165 do areálu bývalého družstva. A psíkom, samozrejme, môžete pomôcť aj adopciou.

„Momentálne máme 40 psíkov na adopciu,“ uviedli z útulku. Všetkých psíkov na adopciu nájdete na fb stránke útulku, kde je ponuka stále aktualizovaná.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM