Tomáš Šuhajda Krimi

Hromadná bitka v rómskej osade: Zapojených 100 obyvateľov, ranu schytal aj policajt!

V jednej z osád sa približne 100 miestnych obyvateľov vyzbrojených železnými tyčami a palicami fyzicky napádalo, pričom po sebe hádzali palice a dosky.

Ilustračný obrázok k článku Hromadná bitka v rómskej osade: Zapojených 100 obyvateľov, ranu schytal aj policajt!
Zdroj: Webnoviny.sk

V sobotu o 20:15 vyslal operačný dôstojník OR PZ v Michalovciach policajné hliadky do osady na Mlynskú ulicu v Michalovciach, kde údajne dochádzalo k hromadnej bitke a narúšaniu verejného poriadku.

„Po príchode na miesto hliadky zistili, že skupina približne 100 miestnych obyvateľov vyzbrojených železnými tyčami a palicami sa fyzicky napáda, pričom hádžu po sebe palice a dosky,“ uviedla košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Zároveň zistili, že miestneho 27-ročného niekto pichol nožom do ramena. Zraneného muža lekári ošetrili v michalovskej nemocnici a prepustili do domáceho liečenia.

„Počas služobného zákroku jeden muž z rozvášneného davu bezdôvodne udrel dreveným predmetom policajta po temene hlavy a spôsobil mu povrchové poranenie hlavy bez práceneschopnos­ti,“ dodala hovorkyňa. Útočník podľa nej využil situáciu, keď sa policajt na krátku dobu otočil k davu chrbtom.

Polícia podľa Mésarovej situáciu v osade upokojila bez použitia donucovacích prostriedkov a miestni osadníci sa rozišli. V súvislosti s útokom na policajta vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Michalovciach začal trestné stíhanie pre trestný čin útoku na verejného činiteľa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM