Rôzne

Informácie, ktoré vás zaujali najviac: Prehľad najčítanejších článkov týždňa

Ďalší týždeň je pomaly za nami. Aké informácie počas neho u našich čitateľov vzbudili najväčšiu pozornosť? Prinášame vám to v jednej kocke.

Ilustračný obrázok k článku Informácie, ktoré vás zaujali najviac: Prehľad najčítanejších článkov týždňa
Zdroj: Dnes24.sk

Michalovský obuvník Gabriel

Medzi nami žijú rôzni ľudia so zaujímavými povolaniami. Tak je tomu aj priamo v našom meste. Jedným z nich je i Michalovčan Gabriel Timko. Ide o obuvníka, ktorý do dnešných dní u seba opatruje desiatky rokov staré topánky. Počas týždňa sme sa porozprávali Gabrielom, ktorý nám prezradil, ako sa k ním dostal, a čo ho s historickými topánkami spája.

Bazár starožitností v Michalovciach

Už je to asi rok, čo sa v Tržnici v Michalovciach začali stretávať starožitníci. Ľudia si tak môžu na vlastné oči pozrieť naozaj všakovaké zaujímavé kúsky a pokochať sa duchom starých vecí. Vybrali sme medzi nich tiež. Boli sme sa pozrieť na starožitnícku burzu, ktorá sa pravidelne koná v michalovskej tržnici. Ľudské oči na tomto bazári pútajú naozaj rôzne kúsky.

Opravy ciest a chodníkov

Stav niektorých chodníkov a ciest sa má v Michalovciach už onedlho zmeniť k lepšiemu. V našom meste sa totiž chystá rekonštrukcia zameraná práve na ne. My sme zistili, na ktorých uliciach sa má zrealizovať obnova. V Michalovciach sa obnovy majú dočkať viaceré chodníky či komunikácie. O ktorých presne je reč? Pozrite si to už teraz…

Michalovská tradícia na Silvestra

Ešte nemáte plány na posledný deň tohto roka? V Michalovciach môžete zažiť aj zaujímavú silvestrovskú tradíciu. Pridáte sa? Už 30 rokov majú Michalovčania, prípadne návštevníci nášho mesta, možnosť začať Silvester kvalitným kultúrnym podujatím. Na ňom dá nadýchať takpovediac slávnostnejšej atmosféry, ktorá potom ľudí sprevádza až k rozlúčke so starým a k zvítaniu sa s novým rokom – silvestrovská vernisáž.

Po vizuálnom divadle aj kritika

Počas rozsvietenia vianočnej výzdoby si Michalovce pre obyvateľov pripravili veľké prekvapenie. Prítomní ľudia boli svedkami krásneho vizuálneho divadla v podobne tzv. video mappingu. To u mnohých vyvolalo pozitívne reakcie. No prišlo aj na tie negatívne – keďže išlo o prekvapenie, ľudia o tom, čo sa presne v tomto smere na mieste bude diať netušili a tak viacerým video mapping ušiel a nepozreli si ho na vlastné oči. Čo na to radnica?

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM