Samospráva

Investičné akcie Michaloviec na rok 2017: Sledujte, čo má mesto v pláne

Mestskí poslanci v závere minulého roku odklepli rozpočet Michaloviec na rok 2017. Figuruje v ňom hneď niekoľko zaujímavých chystaných investičných akcií.

Ilustračný obrázok k článku Investičné akcie Michaloviec na rok 2017: Sledujte, čo má mesto v pláne
Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci mestského zastupiteľstva ešte na svojom decembrovom zasadnutí schválili rozpočet mesta Michalovce na rok 2017. V ňom sa nachádza aj viacero plánovaných investičných akcií. My sme sa teraz podrobnejšie pozreli na niekoľko spomedzi tých najzaujímavejších.

Kapitálové výdavky, teda investície mesta, sú podľa rozpočtu mesta kryté vlastnými zdrojmi, ale tiež zaradením prostriedkov Rezervného fondu mesta a z úverových zdrojov. Pri prostriedkoch zaradených z Rezervného fondu mesta, ako aj pri peniazoch z úverových zdrojov, figuruje hneď niekoľko plánovaných zaujímavých investičných akcií. My sme sa na niektoré z nich pozreli bližšie.

  • 340 000 eur na rekonštrukciu tepelného hospodárstva

Pre rok 2017 sú rozpočtované zdroje v rámci kapitálových výdavkov určené na rekonštrukciu tepelného hospodárstva vo výške 340 000 eur, ktoré sa predpokladajú použiť na rekonštrukciu: teplovod kotolňa Juh 2 – II.etapa O2‐T2 ,475 m a teplovod kotolňa Juh 1 – IV. ZŠ , 86 m.

  • 276 060 € na zrekonštruovaný futbalový štadión

Kapitálové výdavky formou splátok vo výške 276 060 € pôjdu na zrekonštruovaný futbalový štadión, ktorého práce budú ukončené v roku 2019. Je potrebné dokončiť niektoré prvky, ktoré zatiaľ nie sú v takom stave, aby zodpovedali požiadavkám najvyššej republikovej súťaže. Konkrétne ide o zateplenie hracej plochy, vybudovanie systému turniketov a nový kamerový systém, ktorý by bol na futbalovom štadióne. Mohla by tam vzniknúť aj ďalšia krytá tribúna so zázemím.

Zdroj: TASR
  • 143 000 € na výstavbu nového komunitného centra na Ul. Mlynskej

V tomto roku mesto predpokladá získať externé zdroje na výstavbu nového komunitného centra na Ul. Mlynskej. Samotná výstavba je rozpočtovaná v kapitálových výdavkoch vo výške 143 000 €.

  • 40 000 € na softvér a hardvér

V rámci kapitálových výdavkov sú rozpočtované výdavky na softvér a hardvér vo výške 40 000 €. Ide o to, že Mesto Michalovce na realizáciu elektronizácie služieb samosprávy a riešenie informačného systému samosprávy chce využiť projekt a v rámci projektu chce poskytovať 104 elektronických služieb, pričom 25 služieb má byť integrovaných do back Office mesta. Súčasne sa chcú Michalovce uchádzať o externé zdroje v rámci programu Elektronizácia verejnej správy v prípade vhodných výziev na vzdelávanie pracovníkov samosprávy v oblasti IS a elektronických služieb.

  • 16 000 € na priechody

    V rámci upokojenia dopravy pre bezpečnosť chodcov je potrebné zrealizovať priechody pre chodcov na uliciach Užhorodskej a Moskovskej. Výdavky kapitálového rozpočtu na realizáciu týchto priechodov vrátane osvetlenia predstavujú čiastku 16 000 €.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM