Rôzne

Investovali do neho takmer 3 milióny: Aj TOTO je cieľom nového hotela na Šírave

Celkový objem financií, ktorý investovali do vybudovania nového hotela na Zemplínskej šírave, predstavuje takmer 3 milióny eur.

Ilustračný obrázok k článku Investovali do neho takmer 3 milióny: Aj TOTO je cieľom nového hotela na Šírave
Zdroj: TASR

Predbežný plánovaný náklad bol na úrovni 1,91 milióna eur. Hotel sa nachádza pri Thermalparku Šírava na mieste, kde malo pôvodne vzniknúť informačné centrum. S jeho prestavbou začali koncom januára minulého roka.

„Realizácia trvala celkom 14 mesiacov,“ uviedol Juraj Naščák, jeden z konateľov spoločnosti Zemplínska šírava, s.r.o., ktorá hotel prevádzkuje. V pláne majú ešte úpravu najbližšieho okolia.

Celú investíciu realizovali z vlastných zdrojov. „Dodávateľmi stavebných prác boli lokálne spoločnosti,“ vysvetlil konateľ. K dispozícii je 100 lôžok v 37 izbách, kongresová sála s kapacitou 100 miest či reštaurácia. V hoteli nájde prácu 30 ľudí. „Počas letnej sezóny sa počet zamestnancov navýši,“ doplnil Naščák.

Jedným z dôvodov vzniku tohto ubytovacieho zariadenia s celoročnou prevádzkou je podľa neho aj to, aby jeho návštevníci zostali na Šírave dlhšie ako jeden deň.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM