Veronika Ondo-Cholewová Šport

Iuventa v 2. kole proti Luxemburgu. Habánková: Doma chceme postup

Hádzanárky Iuventy Michalovce počas najbližšieho víkendu vstúpia do bojov v Pohári EHF. Súperom slovenského majstra v 2. kole bude luxemburský tím HC Standard Luxemburg. Dejiskom oboch zápasov je michalovská Chemkostav aréna a aj preto sú v pozícii favorita domáce hráčky.

Ilustračný obrázok k článku Iuventa v 2. kole proti Luxemburgu. Habánková: Doma chceme postup
Zdroj: Dnes24.sk

Michalovčanky majú za sebou tri úspešné vystúpenia na súperových palubovkách v rámci WHIL, keď postupne zvíťazili v Šali, v Plzni aj v Písku. S víťaznými ambíciami pôjdu zverenky Františka Urbana aj do dvojzápasu s luxemburským vicemajstrom.

Na zápas sa tešia

„Na zápasy európskeho pohára sa už všetky tešíme. Je to iné, než hrať dookola proti Šali, Olomoucu či Porube. Príde k nám súper, proti ktorému sme ešte nehrali a to má svoje čaro. Nechceme podceniť Luxemburčanky, no dvakrát hráme doma a chceme postúpiť,“ vyjadrila sa pre oficiálnu stránku michalovského klubu Veronika Habánková. Krídelníčka Iuventy nedávno absolvovala reprezentačný debut, no po prehrách v druhej fáze kvalifikácie ME 2016 s Maďarskom (19:32) a Poľskom (21:23) nemala veľa dôvodov na radosť. „Výsledky nás nepotešili, no kvalifikácia pokračuje ďalej a ja verím, že sa o postup ešte pobijeme,“ uviedla Habánková.

Luxemburské hráčky

Luxemburské družstvo má v kádri sedem legionárok, no pre realizačný tím nebolo jednoduché získať podrobnejšie informácie. „Veľa informácií o nich nemáme, no máme video z ich finálového zápasu v minulej sezóne. Som presvedčená, že sa na súpera pripravíme a postúpime do tretieho kola. Tam by nás čakal španielsky majster, ktorý je určite lákadlom,“ dodala Habánková. Víťaz tohto dvojzápasu sa v 3. kole Pohára EHF stretne so španielskym majstrom Balonmano Bera Bera.

2. kolo Pohára EHF 2015/2016

  1. zápas: Sobota, 17. októbra o 17.00, Iuventa Michalovce – HC Standard Luxemburg /Rozhodcovia: V. Antičová, Jakovlevičová (Srb­.)
  2. zápas: Nedeľa, 18. októbra o 17.00, Iuventa Michalovce – HC Standard Luxemburg /Rozhodcovia: V. Antičová, Jakovlevičová (Srb.)/

Môže vás zaujímať:

Šampiónky Iuventy idú na plný plyn: Tri majstrovské zápasy za tri dni

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM