Hádzaná

Iuventa v Moste triumfovala: Na konte ma cenné víťazstvo aj trojbodový náskok

Skvelé, úžasné, fantastické! Také sú michalovské dievčatá z Iuventy. Spravili dôležitý krok k triumfu v základnej časti WHIL. V 18. kole zvíťazili na palubovke tabuľkovo najlepšieho českého družstva DHK Baník Most a štyri kolá pred koncom majú trojbodový náskok.

Ilustračný obrázok k článku Iuventa v Moste triumfovala: Na konte ma cenné víťazstvo aj trojbodový náskok
Zdroj: TASR

Napriek tomu, že družstvo Iuventy hralo v Moste, ktorý doma vo Whil viac ako dva roky nestratil ani bod, dokázali naše hádzanárky vyhrať 31:26 (14:10). Na konte tak majú ďalšie víťazstvo v dvanástom ročníku Whil. Iuventa získala pred Mostom trojbodový náskok, ktorý už môže byť štyri kolá pred koncom viac ako sľubný.

Niekoľkogólový náskok dotiahli do víťazného konca

Domáce hráčky družstva DHK Baník Most vstúpili do zápasu lepšie, ale Michalovčanky prebrali postupom času iniciatívu v hre a už v 20. minúte si dokázali vypracovať osemgólový náskok.

Po prvom polčase, ktorý sa skončil výsledkom 10:14, pokračovali zverenky Jána Packu v ucelenej hre aj v druhom dejstve. Udržiavali si niekoľkogólový náskok a dôležitý duel dotiahli úspešne do víťazného konca.

Most – Michalovce 26:31 (10:14)

Pok. hody: 1/1 – 2/2, vylúčené: 3 – 6. ČK: 52. min. Trehubová (Iuventa, za tri vylúčenia).Roz­hodovali: B. Frieser a L. Frieser – 1250 divákov.

BANÍK: Bezpalcová, Mullnerová – Vaňková, Matoušková 1, Dvořáková 1, Tomášková, Ryšánková, Borovská 6, Beňušková 7/1, Vítková 2, Jeřábková, K. Vysloužilová, Martinková 3, Janoušková 2, Weisenbilderová, M. Vysloužilová 1, Ručková 3.

IUVENTA: Gubiková, Zykova, Medveďová – Kiridžič, M. Holešová 2, Kostelná, Szollosiová 9, Rebičová 6, R. Vargová, Habánková, Horňáková 7, Nagyová, Wollingerová, Trehubova 7/2, Kovaličková.

Na domácej palubovke uvidíme michalovské hádzanárky Iuventy v sobotu 15. marca 2014, keď o 17.30 hod. privítajú Partizánske.

Foto: ilustračné

Zdroj: Iuventa Michalovce

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM