Ondrej Petričko Hádzaná

Iuventa vstupuje do pohárovej Európy: Chce potvrdiť úlohu favorita a postúpiť

Hádzanárky úradujúceho slovenského majstra Iuventa Michalovce odštartujú svoje účinkovanie v novej sezóne európskych klubových súťaží víkendovým dvojzápasom 2. kola Pohára EHF proti izraelskému tímu Bnei Hertzeliya. Nič iné ako postup si nepripúšťajú.

Ilustračný obrázok k článku Iuventa vstupuje do pohárovej Európy: Chce potvrdiť úlohu favorita a postúpiť
Zdroj: TASR

Iuventa zaznamenala v týždni pred pohárovým vystúpením dve hladké víťazstvá v nadnárodnej WHIL nad Zlínom a v Písku a do súboja s izraelským súperom vstupuje v pozícii jasného favorita. „Našim prvotným cieľom je vyhrať tieto dva domáce zápasy a postúpiť do tretieho kola. Nechcem podceňovať izraelskú ženskú hádzanú, ale myslím si, že cez Hertzeliyu bezpečne prejdeme. Hoci, ako sa hovorí, nikdy nehovor nikdy,“ povedal pre Noviny Zemplína tréner Iuventy Ján Packa, ktorý má o tíme Bnei Hertzeliya minimum informácií. „Nevieme o nich prakticky nič. Tento súper je pre nás obrovská neznáma. Ich sila sa ukáže až tu."

Štart Rebičovej je otázny

Kouč Packa nebude mať cez víkend k dispozícii dlhodobo zranenú kapitánku Luciu Tobiašovú a Lauru Geričovú, otázny je aj štart Marianny Rebičovej. V prípade postupu cez Bnei Hertzeliya by na Iuventu v novembrovom 3. kole Pohára EHF čakal aktuálny líder slovinskej najvyššej súťaže RK GEN-I Zagorje.

Po dohode klubov sa odohrajú oba duely v michalovskej Chemkostav aréne, v sobotu i v nedeľu so začiatkom o 15.00 hod.

Pohár EHF žien – 2.kolo

  • prvý zápas – sobota, 15.00 h: Bnei Hertzeliya – Iuventa Michalovce (hrá sa v Michalovciach, rozhodujú: Thomassen, Schmack (Bel.))
  • odveta – nedeľa, 15.00 h: Iuventa Michalovce – Bnei Hertzeliya (rozhodujú: Thomassen, Schmack (Bel.))

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM