Šport Hádzaná

Iuventa zabojuje proti Fehérváru: Podarí sa nám historický úspech?

Hádzanárky Iuventy nastúpia v nedeľu na prvý zápas tretieho kvalifikačného kola Pohára EHF. Veľkým lákadlom je pre Michalovčanky postup do skupinovej fázy,…

Ilustračný obrázok k článku Iuventa zabojuje proti Fehérváru: Podarí sa nám historický úspech?
Zdroj: TASR

Iuventa Michalovce nastúpi v nedeľu od 13:00 hod. V domácej Chemkostav aréne privítajú maďarský tím Alba Fehérvár KC. S maďarským súperom má Iuventa pomerne čerstvé, no negatívne skúsenosti zo záveru prípravného obdobia.

Reakcia trénera Urbana

Športový riaditeľ michalovského klubu Jaroslav Čúrny sa potešil, keď žreb 3. kola Pohára EHF určil, že súperom Michalovčaniek bude klub z Maďarska. Podľa neho je Fehérvár hrateľný súper, ktorý je pre michalovský klub priaznivý aj z pohľadu logistiky. Tréner František Urban však krotil prehnaný optimizmus.

„Práve vo Fehérvári sme odohrali posledné dva zápasy nedávnej prípravy. V prvom z nich sme prehrali o štyri góly (27:31), v druhom o dvanásť (24:36). Ony hrajú kvalitnú maďarskú ligu, v ktorej majú oveľa viac ťažkých zápasov než my, takže vo vzájomnom dvojzápase budú v pozícii favorita. Treba však povedať, že vzhľadom na tímy, ktoré sme mohli dostať, bol k nám žreb prívetivý. Určite spravíme všetko pre to, aby sme dosiahli dobrý výsledok a postúpili,“ uviedol Urban krátko po viedenskom žrebe.

Vedia o silných stránkach

Zverenky Františka Urbana sa do 3. kvalifikačného kola dostali po suverénnom postupe cez rumunský tím CSM Ploješť, ktorý zdolali 43:19 a 49:14. Michalovčanky sa na stretnutie proti Fehérváru víťazne naladili, keď v predohrávke WHIL zvíťazili vo Veselí na Morave presvedčivo 34:21. Maďarské družstvo však bude z inej výkonnostnej kategórie a nič na tom nemení ani fakt, že vlani skončilo v domácej súťaži až na 6. priečke. V aktuálnej sezóne má po siedmich kolách na konte iba dve víťazstvá, ale domáca liga je niečo iné než medzinárodný Pohár EHF.

„Vieme o ich silných stránkach, na ktoré si musíme dať pozor. Hlavne na spojkách majú obrovskú kvalitu, ale aj skúsenosť. Ide o najťažšieho súpera, s ktorým sme sa počas jesennej časti stretli. Aj preto potrebujeme výkon na hranici našich možností. Keď sa tak stane, budeme mať šancu na postup,“ uviedla pre klubovú stránku Iuventy Jevgenija Levčenková.

Dvojice EHF

Odveta je na programe v nedeľu 20. novembra o 15.00 vo Fehérvári. A toto sú dvojice 3. kvalifikačného kola Pohára EHF:

  • Ankara Yenimahalle BSK (Tur.) – Tus Metzingen (Nem.)
  • Hypo Niederösterreich (Rak.) – Kubaň Krasnodar (Rus.)
  • Handball Club Lada Togliatti (Rus.) – Viborg HK (Dán.)
  • SERCODAK Dalgsen (Hol.) – Nantes Loire Atlantique HB (Fr.)
  • TTH Hostebro (Dán.) – VfL Oldenburg (Nem.)
  • Iuventa Michalovce (SR) – Alba Fehérvár KC (Maď.)
  • Randers HK (Dán.) – MKS Selgros Lublin (Poľ.)
  • Indeco Conversano (Tal.) – NFK Nyköbing Falster Handboldklub (Dán.)
  • H. C. Dunarea Braila (Rum.) – Byasen Trondheim (Nór.)
  • HC Podravka Vegeta (Chorv.) – SG BBM Bietigheim (Nem.)
  • ÉRD HC (Maď.) – Dunaújváros Kezilabda Akademia DKKA (Maď.)
  • Super Amara Bera Bera (Šp.) – Brest Bretagne Handball (Fr.)

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM