Zuzana Ročeňová Rôzne

Janko a Zuzka sa už u niektorých rodičov nenosia: TOP 10 najnetradičnejších mien novorodencov v Michalovciach!

Fantázii sa medze nekladú a dnešné deti nenosia len mená svojich otcov. Rodičia sa často neváhajú inšpirovať napríklad zahraničnými kalendármi. Aj v Michalovciach sa tento rok narodilo zopár bábätiek, ktoré budú chodiť po svete s nie celkom obyčajnými menami...

Ilustračný obrázok k článku Janko a Zuzka sa už u niektorých rodičov nenosia: TOP 10 najnetradičnejších mien novorodencov v Michalovciach!
Zdroj: TASR

Rebríčku mien, ktoré si rodičia pre svoje ratolesti vyberali najčastejšie, kraľujú Sofia medzi dievčatami a Sebastián medzi chlapcami. Sofiu nasledovali Daniela a Jasmina, medzi chlapčenskými menami boli v obľube tiež Tomáš, Jakub či Samuel. Čítajte TU.

Zopár malých Michalovčanov narodených v roku 2014 bude ale svojich menovcov hľadať len ťažko. Niektorí rodičia vybrali pre svoje potomstvo naozaj netradičné mená. Niekoľko sa ich objaví každý rok. V minulom roku to boli napríklad Ashley, Lale, Kayla, Paris, Silke, Kirillia či Ricardo, Esteban, Elsayed, Chukwu a Ryan. Viac TU.

Od prvého januára dodnes na michalovskej matrike evidujú zopár ozaj zaujímavých mien. „Čoraz častejšie rodičia dávajú deťom kuriózne mená. Z chlapčenských mien napríklad Verner, Zhan, Demar, Raimund a Juan. Medzi dievčenskými menami to boli Mandi, Estefania, Caren, Debbie a Inka,“ uviedla matrikárka Martina Lebedová.

Foto: lustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM