Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Jarné upratovanie v Michalovciach: Čistia aj zvyšky posypových materiálov

Jarné upratovanie v metropole Zemplína je už v plnom prúde. Zapojiť sa doň môžu aj obyvatelia.

Ilustračný obrázok k článku Jarné upratovanie v Michalovciach: Čistia aj zvyšky posypových materiálov
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Technické a záhradnícke služby mesta Michalovce v tomto období oproti bežnej činnosti vykonávajú intenzívne odstraňovanie posypového materiálu pri obrubníkoch ciest a chodníkov a následné vyčistenie týchto plôch tlakovou vodou.

„Je tiež potrebné urobiť ručný zber väčších nečistôt, ako sú kamene, betóny či klince pred začatím prvej kosby. Intenzívnejšie sa zo začiatku sezóny venujeme čisteniu uličných vpustov, v prípade potreby prepláchnutiu uličnej kanalizácie, odstráneniu lístia, ale aj nečistôt z parkovacích plôch. V rámci celého mesta intenzívne realizujeme strojové a ručné čistenie zvyškov posypových materiálov,“ informovala hovorkyňa radnice Iveta Palečková.

K jarnému upratovaniu podľa jej ďalších slov patrí aj rozmiestnenie veľkoobjemových kontajnerov (VOK) na desiatich uliciach. K dispozícii sú do 9. apríla. Vyvážajú ich dvakrát týždenne, a to v pondelok a piatok.

„Upozorňujeme, že sú rozmiestnené výlučne pre uloženie objemného odpadu občanov mesta a nie pre odpad pochádzajúci z prevádzok a objektov podnikateľov. Nakoľko v meste prebieha separovaný zber, žiadame obyvateľov, aby biologicky rozložiteľný odpad uložili vedľa VOK,“ spomenula Palečková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM