Tomáš Šuhajda Rôzne

Jedinečné zábery paraglidistu: Takto si to namieril ponad Brekovský hrad!

Paragliding – šport pre odvážlivcov. Ten výhľad, ktorý sa im počas letu naskytne, však naozaj stojí za to. Pozrite si ďalšie zo sérii videí paraglidistu Petra Horváta a jeho letov Zemplínom!

Ilustračný obrázok k článku Jedinečné zábery paraglidistu: Takto si to namieril ponad Brekovský hrad!
Zdroj: YouTube.com

O humenskom rodákovi Petrovi Horvátovi žijúcom v Michalovciach sme už písali. Ľuďom je známejší prostredníctvom jeho najväčšej záľuby, a tou je maľovanie obrazov. Jeho srdcovkou je však aj paragliding.

Sen o lietaní

„S kamošom sme sa v roku 2005 rozhodli, že skúsime paragliding a šli sme na týždňový kurz pod Chopok do Demänovej. Paragliding sme si vybrali kvôli tomu, že to bol najlacnejší spôsob, ako sa dostať k lietaniu,“ hovorí o svojich paraglidingových začiatkoch Peter Horvát. Zdôrazňuje však, že záujem o lietanie a veci s ním súvisiace mali obaja už od malička, len nevedeli, či sa k nemu dostanú a ak áno, o ktorý druh pôjde. „Paragliding nám konečne sen o lietaní umožnil aj splniť,“ dodal tento paraglidista zo Zemplína.

Peter Horvát súťažné ambície v paraglidingu nemá, ciele sú však jasné. „Mojím snom je lietať čo najviac a vydržať pri tom čo najdlhšie, ak mi to zdravie a kondícia dovolia.“

Jedinečné zábery paraglidistu: Takto si to namieril ponad brekovský hrad!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM