Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Jesenná výzdoba v známej dedine púta pozornosť: Ľudí víta utešený tekvicový pár

Jesenná výzdoba z obľúbených oranžových plodov, to nie sú len vyzubené tekvicové hlavy. Dôkazom je aj podarený tekvicový pár v známej zemplínskej obci.

Ilustračný obrázok k článku Jesenná výzdoba v známej dedine púta pozornosť: Ľudí víta utešený tekvicový pár
3
Galéria
Zdroj: Obec Vinné

V týchto dňoch zdobia kade-tade naše okolie aj naaranžované oranžové tekvice. No na niektorých miestach môžete natrafiť aj na naozaj originálne a nápadité diela. Jedno také sa nachádza i v známej zemplínskej obci Vinné.

Tekvicový pár

Známa dedina Vinné nás zaujala tekvicovou výzdobou, ktorú môžete zočiť pred jej obecným úradom. Už zdiaľky si všimnete naozaj zaujímavý pár, ktorý víta tamojších obyvateľov i návštevníkov.

Takpovediac tekvicový muž má oblečené nohavice a tekvica pripomínajúca ženu zase sukňu. Párik je zaujímavý aj tým, že namiesto zobrazovania ľudských tvárí boli vsadené do tekvíc kvety.

Postarali sa o to sami

Zaujímali sme sa, kto vlastne stojí za touto originálnou jesennou výzdobou „Výzdobu úradu i okolia si robíme sami,“ povedal pre náš portál Marián Makeľ, starosta obce Vinné. Ako doplnil, o takúto krásu sa pričinili samotní obyvatelia obce.

„Presnejšie, zamestnanci nášho úradu. Aranžovali to Zdenka Hlaváčová, Alenka Holubová a materiál zabezpečil Juraj Pešta,“ upresnil na záver prvý muž tejto dediny.

Nezabudnite si pozrieť aj našu fotogalériu priamo z miesta.

Originálna jesenná výzdoba na Zemplíne: Takýto pár sa len tak nevidí, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Obec Vinné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM