Zuzana Ročeňová Rôzne

Júnový víkend je škoda presedieť doma: Tipy, kam sa dá zájsť v Michalovciach

Ak stále hľadáte, kde by ste trávili nadchádzajúci víkendový čas, nemusíte cestovať mimo mesta. Množstvo príležitostí na chvíle oddychu objavíte aj priamo v Michalovciach.

Ilustračný obrázok k článku Júnový víkend je škoda presedieť doma: Tipy, kam sa dá zájsť v Michalovciach
Zdroj: Dnes24.sk

KONCERT

• Piatok, !freedom 20:00 hod. – INSIDE GROUP, (inside Music TOUR 2014). Hudobná lahôdka v zložení Vilo Stanek, Peci Uher a Vilo Cicon.

KINO

• Piatok, Kino Centrum 19:15 hod. – NA VINE SÚ HVIEZDY. USA/2014/125 min. Film podľa knižnej predlohy Johna Greena sa točí okolo príbehu šesťnásť ročnej Hazel Grace Lancaster, ktorej pred tromi rokmi diagnostikovali rakovinu štítnej žľazy. Hazel sa na stretnutí podpornej skupiny zoznámi s Augustom Watersom, vyliečeným pacientom leukémie, ktorý tam chodí ako podpora svojho kamaráta. Keď sa ich vzťah začne prehlbovať z obyčajného priateľstva snaží sa Hazel zachovať si odstup, pretože sa bojí, že zomrie a Gusa to poznamená.

• Piatok/sobota/ne­deľa, Kino Centrum 21:30 hod. nočné premiestanie/19:00/18:3­0.– BONY A KLID 2. ČR/2014/90 min. „Všetci dobrí veksláci sú späť.“ Dlho očakávané voľné pokračovanie kultovej „vekslácké balady“ Bony a klid. Čo dnes po 25 rokoch robí partička niekdajších vekslákov? Sú vonku z väzenia a prispôsobili sa.

• Sobota/nedeľa, Kino Centrum 20:45/20:15 hod. – NA HRANE ZAJTRAJŠKA. USA/2014/113 min. Epické dobrodružstvo “Na hrane zajtrajška” sa odohráva v blízkej budúcnosti, kedy mimozemská rasa tvrdým útokom zasiahne Zem, a nevie ju poraziť žiadna zo svetových armád.

• Nedeľa, Kino Centrum 16:00 hod. – VLÁDKYŇA ZLA. USA/2014/98 min. Neverte rozprávkam!bAn­gelina Jolie v Disneyho príbehu o Šípkovej Ruženke, ktorý ste nepoznali…Vo fantastickom svete sa nachádzajú dve kráľovstvá.Prvé z nich, Vresoviská, je plné magických stvorení, to druhé zas obývajú ľudia. Maleficent bývala mladou vílou a múdrou panovníčkou Vresovísk. Zrada a sklamanie však zatvrdili jej srdce.

VÝSTAVY

• Piatok, Zemplínske múzeum 18:00 hod. – Štefan Bubán MAĽBA. Otvorenie výstavy pri príležitosti životného jubilea autora. Výstavné priestory Zemplínskeho múzea (západné krídlo hlavného kaštieľa).

• Piatok, malá galéria MsKS – Renáta Fialová, výber z tvorby (maľba).

INÉ

• Piatok, tribúna VI. ZŠ v Michalovciach 16:00 hod. – Deň Južanov. Kultúrno-športové podujatie obyvateľov JUH v areáli VI. ZŠ. V programe „Pozdrav južanov k 770. Výročiu prvej písomnej zmienky o meste Michalovce“, oficiálne otvorenie o 18:00 hod. V programe vystúpia deti a žiaci IX. MŠ, XIII. MŠ, IV. ZŠ, VI. ZŠ a súkromné ZUŠ Talent-um a Jurošik.

• Sobota, Športová hala Michalovce, 19:00 hod. – FIGHTMANIA 2. Súboje v ringu, v ktorých sa predstavia špičkoví zápasníci zo Slovenska a zo zahraničia.

• Nedeľa, Zemplínske múzeum 15:00 hod. – Víkend otvorených záhrad. Prednáška spojená so šálkou čaju. Prednáška a diskusia o kaštieli a pôvodnej záhrade, ktorá sa tu nachádzala. Prezentácia starých fotografií záhrady kaštieľa a Kostolného námestia.

TURISTIKA A ŠPORT AKTÍVNE

• Piatok/14:00–16:00; 18:00–20:00/, sobota/13:00–19:00/, nedeľa /10:00 – 17:00/ – KRYTÁ PLAVÁREŇ Michalovce.

• Sobota, 8:00 hod. – Okolo Hôrky. Organizátor michalovský Klub slovenských turistov TURISTA.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM