Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Juraja Liberu spája s Michalovcami znelka: Pozrite, akej pocty sa mu dostalo

Jurajovi Liberovi sa ušla veľmi pekná pocta z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. Môže sa tešiť z medaily.

Ilustračný obrázok k článku Juraja Liberu spája s Michalovcami znelka: Pozrite, akej pocty sa mu dostalo
Zdroj: Mesto Michalovce

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky udelilo Jurajovi Liberovi malú medailu svätého Gorazda za dlhoročnú pedagogickú, publikačnú a tvorivú prácu dirigenta, za významné umelecké vystúpenia a úspešnú reprezentáciu doma i v zahraničí. Ak by ste to nevedeli, Juraj Libera je autorom znelky mesta Michalovce.

Uznanie od ministerky

Šesťdesiatka pedagógov a osobností z oblasti školstva si z rúk ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR Martiny Lubyovej prevzala Veľké a Malé medaily sv. Gorazda a ďakovné listy. Na slávnostnom podujatí si prevzal ocenenie aj Juraj Libera.

Ministerka Martina Lubyová vo svojom príhovore vyzdvihla význam a poslanie učiteľského povolania. Zdôraznila tiež, že práve vzdelaní ľudia patria medzi najvýznamnejší kapitál Slovenska a preto je práca pedagógov nezastupiteľná.

„Práca pedagóga si zaslúži to najvyššie uznanie. Dnešný slávnostný deň by mal byť len pomyselnou špičkou ľadovca úcty a obdivu, ktoré Vám a ostatným pedagógom patria,“ dodala Martina Lubyová na záver.

Úspešný aj za hranicami

Juraj Libera v súčasnosti pôsobí ako zástupca riaditeľky SZUŠ v Novosade a aj ako maliar, publicista a predseda občianskeho združenia Zemplínska spoločnosť v Michalovciach. S Michalovcami ho spája aj autorstvo Hymny Michaloviec.

Za sebou má dirigovanie Speváckeho zboru Michalovských učiteľov, ale aj učenie hry na akordeóne v ZUŠ Strážske, Michalovce a Sobrance. Je tiež zakladateľ Michalovského akordeónového tria, Zemplínskeho akordeónového tria, Akordeónového orchestra Toccata

Doposiaľ má za sebou vyše 3500 koncertných a iných vystúpení v rámci celej SR a takmer všetkých krajín Európy. Na konte má aj zaujímavé a netradičné slovenské aj medzinárodné ocenenia, výtvarné úspechy a vernisáže.

Vypočujte si v našej videogalérii znelku mesta Michalovce, ktorej autorom je J. Libera.

Juraj Libera je autorom znelky mesta Michalovce
1
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM