Zuzana Ročeňová Samospráva

Kandidát na primátora Viliam Záhorčák: Do volieb vyráža s podporou ďalšej strany!

Komunálne voľby klopú na dvere. Terajší primátor Viliam Záhorčák bude svoju funkciu v novembrových voľbách obhajovať aj s podporou inej politickej strany.

Ilustračný obrázok k článku Kandidát na primátora Viliam Záhorčák: Do volieb vyráža s podporou ďalšej strany!
Zdroj: TASR

„S Kresťansko­demokratickým hnutím sme rokovali do dnešného dňa a výsledkom je to, že dnes sme podpísali koaličnú zmluvu o predvolebnej a povolebnej spolupráci v meste Michalovce. Výsledkom tejto zmluvy je, že vo voľbách podporí nášho kandidáta Viliama Záhorčáka,“ povedal okresný šéf SMER – SD Emil Ďurovčík.

Ako ďalej pokračoval Ďurovčík obe strany majú na mnohé otázky a riešenie problémov veľmi podobné názory. „Akceptovali sme požiadavku KDH, aby sme väčšiu pozornosť sústredili na vytváranie podmienok rozvoja rodiny. V prípade úspechu KDH dostane prednosť pri obsadení postu viceprimátora, ako aj primeraného počtu predsedov komisií," doplníl Ďurovčík. Spoločný postup sa netýka volieb poslancov do mestského zastupiteľstva, kde budú mať obe strany osobitné kandidátky.

„Nemáme problém, aby sme sa v mnohých veciach stotožnili. Po debatách sme dospeli k záveru, že nejaké zásadne názorové rozpory medzi nami nie sú,“ uviedol Viliam Záhorčák. Podľa podpredsedu KDH v okrese Michalovce Jána Paľovčíka snahy o vznik stredopravej koalície v meste stroskotali.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM