Ondrej Petričko Samospráva

Kandidát Smeru má značnú podporu: Trebuľu chce za košického župana aj SMK a Most-Híd

Strana SMK a Most-híd podporí v nadchádzajúcich voľbách do VÚC kandidáta strany Smer-SD na post župana Zdenka Trebuľu. Ten si spoluprácu s maďarskými stranami pochvaľuje.

Ilustračný obrázok k článku Kandidát Smeru má značnú podporu: Trebuľu chce za košického župana aj SMK a Most-Híd
Zdroj: Webnoviny.sk

Aktuálny predseda Košického samosprávneho kraja, ktorý bude kandidovať opäť, zdôraznil, že spolupráca s SMK a so stranou Most – Híd bola na prospech obyvateľstva v kraji, aj v oblastiach na národnostne zmiešanom území.

S maďarskými stranami spolupracujú od roku 2001

O podpore tohto kandidáta v pondelok informoval košický krajský predseda Smeru Peter Žiga a za stranu Most-Híd v košickom kraji Elemér Jakab. „S maďarskými stranami máme dobrú spoluprácu už od roku 2001. Dohoda o spolupráci, ktorú sme v pondelok podpísali, sa týka výlučne podpory pre voľby predsedu. Do volieb poslancov ide v kraji Smer samostatne. Nominovať budeme 45 kandidátov z možných 57,“ uviedol Žiga.

Doložil, že rokovali s viacerými stranami, nakoniec koaličné dohody uzavreli s SMK a so stranou Most – Híd. „Rokovali sme so všetkými stranami, ktoré pôsbia v Košickom kraji. Niektoré rokovania ešte prebiehajú. Ešte máme sedem dní. V tejto chvíli máme koalíciu Smer, SMK, Most-Híd.“

Trebuľa si spoluprácu pochvaľuje

Aj terajší predseda Zdenko Trebuľa, ktorý opätovne kandiduje na tento post, hodnotil doterajšiu spoluprácu pozitívne a zdôraznil, že vždy prevážilo pragmatické hľadisko, čo bolo na prospech obyvateľstva v kraji, aj v oblastiach na národnostne zmiešanom území. „U nás v kraji aj zásluhou politiky Most-Híd i SMK panuje národnostný pokoj a nezaznamenali sme nijaké rušivé momenty,“ povedal Trebuľa.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM