Správy

Kandráčovci nebudú v Michalovciach jediným decembrovým lákadlom: Ďalší atraktívny vianočný koncert!

V decembra zavítajú do Michaloviec Kandráčovci. Odohrajú v našom meste vianočný koncert v kultúrnom stredisku. To však nie je všetko. Deň predtým sa môžu Michalovčania tešiť na ďalšiu vianočnú nádielku Niky Karch, Beáty Dubasovej, Kulyho..a oveľa viac!

Ilustračný obrázok k článku Kandráčovci nebudú v Michalovciach jediným decembrovým lákadlom: Ďalší atraktívny vianočný koncert!
Zdroj: TASR

Kandráčovci zavítajú do Michaloviec 16. decembra, v miestnom kultúrnom stredisku (MsKS) to vypukne od 16:30 hod. Uskutočnia sa dokonca až dva koncerty. Prvý so spomínaným začiatkom o 16:30 a ten druhý si fanúšikovia vychutnajú o 19:00 hod. Skupinu Kandráčovci založil v roku 2004 jej primáš Ondrej Kandráč. Členmi tohto zoskupenia sú bývalí muzikanti z rôznych folklórnych súborov. V roku 2008 získali Kandráčovci ako prvá ľudová hudba na Slovensku naraz dve platinové platne za svoje premiérové CD už spomenutý titul – A čija to chyža a Sinu muj! Hneď o dva roky na to pridali ďalšie platinové CD za projekt Oj, zabava, ktorý sa stal ich prvým debutovým albumom. I to svedčí o profesionálnych kvalitách týchto hudobníkov.

Hosťami budú Monika Kandráčová, Anka Poráčová, Veronika Šoltysová Rabadová a detský spevácky zbor Pro Musica Magnólia. Vstupné bude 12 eur.

Nika Karch, Beáta, Dubasová, Kuly aj Oravec

Vianočný koncert deň pred Kandráčovcami (15. decembra) bude mať v MsKS aj Nika Karch. Pod záštitou primátora Viliama Záhorčaka sa predstaví o 19:00 s hosťami – Mario Kuly Kollár, Beáta Dubasová, Bruno Oravec. Cena lístkov v predpredaji je 9 eur, v deň koncertu 12 eur, 16-eurový VIP balíček obsahuje lístok na koncert, pohár sektu, CD Nika Karch, darček od Avonu a 3-hodinový vstup do Thermalparku Šírava.

Ešte pred Vianocami

Mimochodom, už 6. novembra sa v Michalovciach predstaví skupina La Gioia. Galakoncert úspešného pop operného tria La Gioia a ich hudobného hosťa sa uskutoční vo veľkej sále. Vstupné na koncert je 12 €.

18. novembra o 18.00 hod. čaká Michalovčanov 40. ročník Michalovskej hudobnej jesene. Tento koncert sa uskutoční v sále Zlatého býka. Zoskupenie DiAsher Klezmer je mladá slovenská klezmer kapela, ktorú založila akordeonistka Mária Šabaková.

Klezmer hudbu, ktorú tvorili židia žijúci v strednej, východnej a juhovýchodnej Európe sa za posledné desaťročia dostala do centra záujmu ľudí na celom svete. Hrajú ju profesionálni i laický hudobníci a počúvajú ju ľudia všetkých vekových kategórii, farby pleti a národnosti.

Jej kúzlo spočíva v spojení typických židovských orientálnych melódií a rytmov s tými našimi – európskymi. Príďte sa pozrieť a vypočuť si, ako klezmer hrá u nás v Michalovciach. Koncert sa koná v rámci 40. Ročníka Michalovskej hudobnej jesene. Vstup na podujatie je voľný.

Vianočná nádielka michalovských koncertov a niekoľko ešte predtým
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM