Zuzana Ročeňová Krimi

Kauza vraždy muža (†31) neďaleko Michaloviec: 6 obžalovaných, padli ďalšie obvinenia zo zastrašovania svedkov!

V prípade zabitia muža (†31) z obce Oborín, sa malo konať na Okresnom súde v Michalovciach súdne pojednávanie, až so šesticou obžalovaných. Avšak sudca ho odročil až na marec, čo je vo veci?

Ilustračný obrázok k článku Kauza vraždy muža (†31) neďaleko Michaloviec: 6 obžalovaných, padli ďalšie obvinenia zo zastrašovania svedkov!
Zdroj: TASR

Pre neprítomnosť jedného z obžalovaných sudca pojednávanie odročil na 5. marca tohto roka. Mladistvý Radoslav L. sa na dnešné pojednávanie nedostavil na základe toho, že ho v súvislosti s vyšetrovaním inej trestnej činnosti zadržala polícia. OS preverí okolnosti jeho zadržania a predvolá ho na najbližšie – marcové pojednávanie v tejto veci. Ide o obžalovaného, ktoré výpoveď môže zohrať kľúčovú úlohu pri objasňovaní tohto zločinu.

V súvislosti s týmto prípadom je obžalovaných celkovo šesť osôb – Ingrid B. (1980), Mária B. (1960), Andrej B. (1988), Oto B. (1976), Radoslav L. (1996) a Anna Sz. (1980). Ingrid, Mária, Andrej, Oto a Radoslav sú žalovaní z toto, že 2. júla minulého roka v obci Oborín po slovnej hádke údajne napadli Miriam R., ktorej mali spôsobiť zranenie s práceneschop­nosťou 10 dní. Poškodenej potom prišiel na pomoc jej brat (†31) Pavol. Pri fyzickej potýčke, ale utrpel ťažké zranenia mozgu, ktorým o týždeň na to podľahol v nemocnici. Páchatelia ho mali niekoľkokrát udrieť drevenou palicou.

Mária a Anna sú podozrivé z toho, že po incidente opakovane ovplyvňovali a zastrašovali svedkov tohto zločinu. Mali sa im údajne dokonca vyhrážať zabitím. Mária a Ingrid čelia obžalobe z porušovania domovej slobody a ublíženia na zdraví. Mária je navyše obžalovaná aj z výtržníctva a zločinu vydierania. Andreja obžalovali z porušovania domovej slobody a výtržníctva, Ota zo zločinu zabitia a výtržníctva, Radoslava z výtržníctva a Annu z vydierania.

Obžalovaným môžu byť v prípade dokázania viny uložené niekoľkoročné tresty odňatia slobody. V prípade zločinu zabitia hrozí útočníkovi, že strávi za mrežami sedem až desať rokov.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM