Rôzne

obce zaujímavosti

obce zaujímavosti

Začnime Havajom. A nemáme teraz na mysli 50. štát USA, ale dedinku v Stropkovskom okrese. Alebo druhá možnosť. Vyrazte rovno na Ostrov v Sobraneckom okrese. Tretia? Čo poviete na Janov… Nie metropolu Ligúrie v Taliansku, ale ten prešovský. Veru, aj také čosi tu máme.

Ako hovorí stará známa rozprávka soľ nad zlato… Svoje o tom vedia i východniari, veď posúďte sami. V našich končinách nemáme len obec Soľ vo Vranovskom okrese, ale hneď i Soľničku v okrese Trebišov. Na obec Soľník zase narazíte v Stropkovskom okrese…

A keď sme už pri jedle… V obci Kolbasov v okrese Snina možno dostane chúťky na niečo grilované :)… Alebo, počuli ste už o obci Egreš v Trebišovskom okrese?

Poďme však ďalej. Bolo by zaujímavé zistiť, koľko Barbor žije v súčasnosti v obci Baška alebo Jankov v obci Janík. Mimochodom, pre zaujímavosť: obidve dedinky sa rozprestierajú pri Košiciach.

Náš výber TOP 15 najzaujíma­vejších názvov obcí dopĺňame ešte dedinkou Sliepkovce v Michalovskom okrese, chýbať nemôže Nálepkovo pri Gelnici a všetko to uzatvoríme Stretavkou v okrese Michalovce.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM