Správy

Keď na vás prídu nákupné chúťky: Tri zaujímavé obchody, ktoré môžete nájsť v Michalovciach

Kto by to už nepoznal. Takpovediac nákupné chúťky občas prídu na každého. A vtedy nastane čas vyraziť si do obchodov. V Michalovciach sa dajú nájsť pritom aj rôzne zaujímavé predajne. Pozrite si tri z nich, ktoré zaujali nás.

Ilustračný obrázok k článku Keď na vás prídu nákupné chúťky: Tri zaujímavé obchody, ktoré môžete nájsť v Michalovciach
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Kreativita, originalita, hand made

Chodia sem bežní ľudia, ktorí hľadajú originálne darčeky. Ručne robené krabičky, obrázky, hand made. „Je veľa ľudí, ktorí chcú niečo sami urobiť. Nemusia byť umelci, len kreatívni ľudia,“ povedal majiteľ ABC-creative-art, ktorý sa nachadza na Námestí osloboditeľov 55 ( v uličke za bývalou Mladosťou). Keď si chce niekto niečo vyrobiť a zhotoviť originálny darček, zavíta sem. „Väčšinou nám zvyšujú tržby tí, ktorí sa do Michaloviec vracajú domov a poznajú našu prácu a mojej manželky, ktorá je výtvarníčka,“ povedal o svojej manželke Alene Niklasovej-

Pre zdravie

Filozofia Bio dobrotky je uviesť na trh produkty, ktoré sú v biokvalite nové. Podľa majiteľky by mali byť každé potraviny biobchodom. „Je to ako zelená lekáreň,“ vysvetľuje. „Čiastočne si môžete pomôcť stravou, ale aj prípravkami,“ dodala. Michalovčania sem chodia vtedy, keď aktívne rozmýšľajú o svojom zdraví a nespoliehajú sa len na lekára. „Ponúkame aj množstvo terapií.“ Vysvetľuje, že za každou chorobou je nejaká emočná. Bližšie informácie vám poskytnú priamo v obchode. Biodobrotka v Tržnici ponúka široký sortiment od kozmentických produktov, čistiaciach prostriedkov až po vitamíny, oleje, semienky, sladkosti a naozaj veľmi veľa iného. Ľudia si tu kupujú darčeky nielen pre seba, ale aj blízkych. Využívajú často aj zdravotné poukážky, ktoré môže obdarovaný využiť na čokoľvek.

Zvonkohry, triangel aj gitary

Niekedy dávno boli hudobniny na Leninke. Po dlhšom čase sa presunuli do barovej uličky (tak ju volajú miestni). Majiteľ nám prezradil, že sám hudobníkom nie je, ale hudobné nástroje ho bavia a niečím sa živiť musí. „Hrám na gitare,“ prezradil vedúci predajne Hudobný nástroj. V Michalovciach je podľa neho veľa hudobníkov, ale väčšina z nich kupuje len akustické gitary. Mnohí vraj chcú založiť kapelu, ale zväčša prídu štyria gitaristi, ktorým chýba zvyšok kapely. „Kupujú, ale lacné,“ dodal. Pred Vianoce je dopyt vyšší, ale na to, ako sú Michalovce veľké mesto, je to podľa neho veľmi slabé. „Väčšina ľudí nakupuje nástroje v Košiciach, pretože si myslia, že je to tam lacnejšie, ale nie je to pravda.“ Ak by Michalovčania dostali chuť kúpiť si hudobný nástroj, začať by tu mohli flautou, či harmonikou. „Kupovať zvyknú aj klávesy.“ V obchode majú z každého rošku trošku a čo nie je vraj objednajú. Nájdete tu dokonca zvonkohry, tiangel, tamburína.

Môže vás zaujímať:

Článok vyvolal búrlivé reakcie: 10 vecí, bez ktorých by neboli Michalovce Michalovcami, vidí každý inak…

Tri zaujímavé obchody v Michalovciach
3
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM