Rôzne

Keď to na Zemplínskej šírave rozbalia odvážlivci... FOTKY, ktoré hovoria za všetko

Na Zemplínskej šírave to nemusí byť iba o klasickej turistike. Živým dôkazom sú aj odvážlivci zachytení na fotkách, ktoré vám teraz prinášame.

Ilustračný obrázok k článku Keď to na Zemplínskej šírave rozbalia odvážlivci... FOTKY, ktoré hovoria za všetko
12
Galéria
Zdroj: TASR

Zhruba 60 odvážlivcov si zaplávalo v Zemplínskej šírave v časti Medvedia hora. Teplota vody sa pohybovala pritom len niečo nad nulou. Na akcii Luciina kryha, ktorá je zároveň otvorením otužileckej kúpacej sezóny, sa zúčastnili otužilci z východného Slovenska, najmä z Vranova nad Topľou, Košíc, Sabinova, Humenného a Poproča.

Medzi kryhami

Teplota vzduchu dosiahla v popoludňajších hodinách 5 stupňov Celzia. Otužilci si zaplávali aj medzi ľadovými kryhami, ktoré sa v Zemplínskej šírave nachádzali. „Kúpanie je sťažené tým, že môže dôjsť ku poraneniu a zároveň sa aj ťažšie pláva medzi ľadovou triešťou,“ uviedol Marián Mati z Klubu otužilcov Šíravské bobry. Ako doplnil, podmienky však boli pre plavcov celkom vyhovujúce tým, že teplota vody a ovzdušia bola zhruba na rovnakej úrovni.

Prečo to robia?

„Je to moja prvá sezóna. Manžel s tým začal už minulý rok a keďže som videla všetky pozitívne účinky, ktoré to prináša, tak som sa pridala,“ povedala plavkyňa Mária Paternová. Podľa jej slov otužovanie v chladnej vode odbúrava stres. „Je to dobrý relax, má to však aj veľmi dobré účinky na zdravie, pretože sme prestali byť chorí,“ doplnila.

Vo vode strávili najvytrvalejší otužilci zhruba 15 minút. Ján Babjak uviedol, že v lete sa na Zemplínsku šíravu nechodí kúpať. „Vtedy tu je strašné teplo, preto sa sem chodím kúpať len v zime,“ uzavrel.

FOTO: Otužilci si zaplávali medzi ľadovými kryhami v Zemplínskej šírave
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM