Šport

Klobúk dole, tréner: Pod košom sa to len tak hemžilo, stovky detí na michalovskej palubovke! FOTO

Baby basketbal oslovil už aj najmenších v našom meste. Pozrite sa ich prvé výsledky pod vedením Richarda Kamenského.

Ilustračný obrázok k článku Klobúk dole, tréner: Pod košom sa to len tak hemžilo, stovky detí na michalovskej palubovke! FOTO
Zdroj: fb/Official 1.BK MICHALOVCE

Škôlkári pod basketbalovým košom

Basketbalový klub 1.BK Michalovce zorganizoval pre podporu pohybovej aktivity detí a pre zvýšenie popularizáciu basketbalu v našom meste projekt Baby basketbal. Po minuloročnom úspešnom projekte na materských školách MŠ na ul. Leningradskej, MŠ na ul. J.Švermu 8 a MŠ na ul.Okružnej, keď zapojilo spolu 83 detí projekt pokračoval aj v tomto roku.

Tento krát boli do projektu zapojení nielen predškoláci, ale aj prváčikovia na ZŠ Krymská, ZŠ J.Švermu, ZŠ P.Horova. Do projektu sa zapojili aj materské školy MŠ na ul. J.Švermu 8 a MŠ na ul.F.Kráľa. V spolupráci so Slovenskou basketbalovou asociáciou a jej lektorom Richardom Kamenským si deti osvojili pojem basketbal i základnú terminológiu. Následne si v praktickej časti vyskúšali základné basketbalové zručnosti ako dribling a streľbu na basketbalový koš.

Športovalo 200 detí

K dispozícii boli nižšie koše i lopty pre baby basketbal. Táto forma sa osvedčila a deťom sa pohyb aj basketbalová lopta očividne zapáčila. Celkovo športovalo okolo 200 detí. Pomocnú ruku podali aj tréneri basketbalového klubu a tak mala akcia plynulý priebeh. Klub bude v danom projekte priebežne pokračovať a predstaví akciu aj v ďalších školách. Detský basketbal ponúka pravidelnou realizáciou pohybových činností možnosť nadobudnúť trvalý pozitívny vzťah k pohybovým aktivitám a športovaniu. „Poďakovanie patrí vedeniu škôl, ktoré umožnilo bezproblémový priebeh a poskytlo svoje priestory,“ informoval klub.

„V prípade záujmu môžu rodičia prihlásiť svoje deti aj do basketbalového krúžku.“ Krúžok bude zameraný na rozvoj všestranných pohybových schopností a vytváranie pozitívneho vzťahu k športovaniu. Krúžok bude prebiehať každý pondelok od 16:30 – 17:30 v telocvični 5.ZŠ (ZŠ Školská) a každú stredu (od 20.4.) od 16:45 do 17:45 v telocvični 2.ZŠ (ZŠ J.Švermu). Bližšie informácie na 1.bkmi@centrum­.skresp. 0905 234 485. Ur­čené pre deti od ročníka narodenia 2007, 2008, 2009. Môže vás zaujímať:

Tradičný jarný jurmarok v Michalovciach: Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Na Šírave sa pripravuje veľké retro prekvapenie: Máte ešte starú nafukovačku? :)

Festivalové prípravy na šíravskom amfiku v plnom prúde: Poznáme ako prví hlavné ťaháky!

VIZUALIZÁCIE: Legendárna Kotva na Lúči sa zmení takmer na nepoznanie!

Šírava oslávi 50-tku netradične a celá jej letná turistická sezóna sa bude niesť v RETRO štýle!

Baby basketbal v Michalovciach
11
Galéria
Zdroj: fb/Official 1.BK MICHALOVCE
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM