Rôzne Rôzne

Koniec sezóny na Šírave i vo Vinnom sa blíži: Toto ale ešte môžete zažiť!

Šírava má za sebou nevšednú sezónu, v ktorej si pripomenula krásne výročie. Vieme, kedy sa končí leto na jazere i zemplínskom mori aj čo vás ešte čaká.

Ilustračný obrázok k článku Koniec sezóny na Šírave i vo Vinnom sa blíži: Toto ale ešte môžete zažiť!
Zdroj: TASR

Leto 2016 sa nieslo v znamení osláv 50. výročia začiatku turistickej sezóny na Zemplínskej šírave. Slovenské more do konca sezóny čaká ešte nejaké to zaujímavé podujatie a to aj v retro štýle.

Čítajte tiež: Jedinečný FOTO návrat do leta v roku 1970: Šírava ako top turistická oblasť v Československu!

Videli ste retro izbu?

Letná turistická sezóna sa na najväčšej vodnej ploche Slovenska končí už o pár dní. Podľa slov výkonnej riaditeľky KOCR Košický kraj Lenky Vargovej Jurkovej v tejto sezóne posilnili povedomie o Zemplínskej Šírave prostredníctvom Retra na Šírave. Dodala, že štatistické údaje budú mať koncom roka.

Podľa turistickej informačnej kancelárie Michaloviec sa dá povedať, že tento víkend je posledný letný na Zemplínskej šírave. „Keďže na budúci týždeň hlásia ešte pekné počasie, máme 2 štátne sviatky, takže určite mnohí prídu ešte doplniť bronz a relax pri šíravskom slniečku,“ doplnila Iveta Pazičová z TIK. Plavba výletnou loďou, ak bude v septembri pekné počasie, počas víkendov bude plavba loďou fungovať ako víkendy počas letnej sezóny.

Čítajte tiež: FOTO: Na Šírave sa naskytol naozaj pekný pohľad. Zemplínske more skrášlili jachty

Ešte stále máte čas pozrieť si retro izbu dovolenkárov na Lúči, kde nechýbajú napríklad stany, turistické vaky, fotoaparáty, spoločenské hry i záchranné vesty. Okrem drobností, ktoré patrili k tradičnej výbave dovolenkárov, zdobia múzeum aj telegramy, historické fotografie, kolieskové korčule, ale aj unikátny drevený čln. Múzeum sa nachádza v priestoroch Turistickej informačnej kancelárie, areál bývalého nákupného centra, v rekreačnom stredisku Hôrka – Lúč. Návštevníkom je ešte stále k dispozícii sedem dní v týždni, od 10. do 16. hodiny. „Ukončenie Letnej turistickej sezóny 2016 na Zemplínskej šírave – Hôrka a Vinianskom jazere je 31. augusta 2016,“ informovala Kamila Soloninková, z cestovného ruchu Vinné. „Retro múzeum, ktoré sa nachádza v priestoroch turistickej kancelárie na stredisku Hôrka bude otvorené do 1. 09. 2016 (vrátane),“ spresnila Iveta Pazičová z turizmu Michalovce.

Koniec leta na amfiku

Koniec prázdnin môžu osláviť všetky deti, ktoré so svojimi rodičmi prídu na Amfiteáter Lúč už 28. augusta. Chýbať nebudú súťaže, detskí maskoti, obľúbené postavičky ani špeciálna párty. Leto sa nemôže skončiť lepšie ako v Šíravkove. A komu bolo kultúry málo, 11. septembra je záver sezóny pre vekom starších, Senzi paráda. Do čias minulých sa vás pokúsia vrátiť na rovnakom mieste, na Lúči, na amfiku. Organizátori v súvislosti s 50-tkou Šíravy pozvali hostí, ktorí vám pripomenú hity z minulosti. V programe Senzi TV Paráda sa návštevníkom predstavia: Otto Weiter, Eva Máziková, Robo Kazík, Andrea Fisher a ďalší.

Čítajte tiež: Šírava sa ocitla v novom letnom hite: V klipe hviezdi nemálo Michalovčanov! VI­DEO

Vyhodnotenie červených muškátov

Retro leto ukončí vyhodnotenie súťaže „Leto s červeným muškátom“, ktoré sa uskutoční 30. septembra v Michalovciach. Súťaž o najkrajšiu výzdobu z týchto kvetín, najkrajšie balkóny, okná, schodiská či priečelia budov červenými muškátmi. Verejnosť takto mala prispieť ku skrášleniu Šíravy. Do súťaže sa mohli zapojiť všetci, ktorí majú chatky, chaty, penzióny, hotely alebo iné nehnuteľnosti na Šírave v okolí Vinného, Kaluže, Klokočova a Kusína. Meno víťaza najkrajšej muškátovej výzdoby v okolí Šíravy sa dozviete na konci septembra.

Môže vás zaujímať:

Nevšedné oslavy 1. septembra: Doprajte si krásny zážitok na vrchole Vihorlatu

Šírava sa vie postarať o nádherné zážitky: 10 fotiek, ktoré vás o tom hneď presvedčia

Dj Robin (34) z Michaloviec: Niekedy sa z párty spamätávam tri dni

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM