Samospráva

Kostolné námestie v Michalovciach uzavreli: Na mieste vyrástol plot, mesto o chystaných krokoch!

Kostolné námestie, ktoré fungovalo dlhé roky ako autobusová stanica, sa má zmeniť. Spomínané námestie má pre mesto historický význam.

Ilustračný obrázok k článku Kostolné námestie v Michalovciach uzavreli: Na mieste vyrástol plot, mesto o chystaných krokoch!
Zdroj: Dnes24.sk

Kostolné námestie, kde sa kedysi nachádzala autobusová stanica, by sa malo v budúcnosti zmeniť na kultúrno-spoločenskú zónu. V jeho blízkosti sa nachádza Zemplínske múzeum, rímskokatolícky farský kostol Narodenia Panny Márie a park Kerta.

Pešia a oddychová zóna

Stará autobuska sa tak má zmeniť na pešiu a oddychovú zónu. Plánovanú rekonštrukciu však oddiali archeologický výskum. Ako informovala hovorkyňa mesta Iveta Palečková, oplotenie Kostolného námestia sa zrealizovalo kvôli prácam v tejto lokalite. Nie je však jasné, ako dlho jeho premena potrvá.

„Vzhľadom na to, že tieto práce sú len začiatkom celej rekonštrukcie a po odstránení časti asfaltového povrchu sa začne s archeologickým prieskumom v tejto lokalite, nevieme sa k otázke adekvátne vyjadriť, ako dlho budú prebiehať archeologické výskumy.“ Hovorkyňa ďalej uviedla, že to ukáže až čas. Informovala nás aj ďalej o prebiehajúcich prácach.

Pribudne aj viac zelene, či socha anjela

Rozobratie prístrešku zabezpečujú Technické a záhradnícke služby mesta Michalovce vo svojej réžii. Podľa Palečkovej prístrešok bude premiestnený na zberné dvory, jedna časť do areálu zberného dvora na Partizánskej ulici a druhá časť do areálu zberného dvora na Lastomírskej ulici, kde bude slúžiť ako prístrešok na suroviny pre kompostáreň.

Z radnice tiež prezradili, že mesto v súčasnosti spracováva štúdiu ako zámer pre zadanie projektovej dokumentácie. Ako sme v minulosti zverejnili, podľa predložených návrhov by sa malo na zrekonštruovanom Kostolnom námestí nachádzať množstvo lavičiek, fontána, improvizované pódium, socha anjela, betónové a kamenné bloky a nebude chýbať ani veľa zelene.

Môže vás zaujímať:

Ako to vyzeralo na stanici v Michalovciach pred rokmi: Dobové FOTKY, ktoré by bola škoda si nechať ujsť!

Len pár rokov dozadu a predsa už trochu retro: Spomínate si na michalovské námestie pred rekonštrukciou­? FOTO

Dobové fotografie odkrývajú históriu nemocnice Michalovčanov: Pozrite si unikátne FOTO

Ako naše mesto mení tvár: 5 miest v Michalovciach, ktoré by ste pred pár rokmi nespoznali, FOTO

V obrazoch: Kostolné námestie v Michalovciach oplotili
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM