Správy

Krízové cvičenie na hraničnom priechode: Zasahovať budú colníci, hasiči i zdravotníci!

Slovensko - ukrajinský hraničný priechod vo Vyšnom Nemeckom sa na jeden deň stane dejiskom špeciálneho cvičenia. Okrem colníkov a policajtov budú pri krízových situáciách zasahovať aj hasiči či záchranári. Čo sa tam bude diať?

Ilustračný obrázok k článku Krízové cvičenie na hraničnom priechode: Zasahovať budú colníci, hasiči i zdravotníci!
Zdroj: TASR

Na colnom hraničnom priechode Vyšné Nemecké bude dnes prebiehať cvičenie zamerané na riešenie krízovej situácie v prípade biologickej hrozby. Podľa scenára cvičenia bude pri vstupe na Slovensko jeden cestujúci v autobuse identifikovaný ako podozrivý nositeľ vysoko nebezpečnej nákazy. Informovala o tom hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová

Hovorkyňa ubezpečila, že pri cvičení nebudú použité žiadne vzorky nebezpečných biologických ani chemických látok. „Cvičenie nebude mať žiadny vplyv na prevádzku nákladnej ani osobnej dopravy na hraničnom priechode na vstupe ani výstupe,“ dodala. Uskutoční sa medzi 10.00 hod a 13.00 hod.

Ďalej uviedla, že na riešení krízovej situácie na mieste sa budú podieľať okrem colníkov a policajtov hraničnej a cudzineckej polície aj riadiace zložky krízového manažmentu Ministerstva zdravotníctva SR, krízového riadenia Ministerstva vnútra a Ministerstva dopravy, Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR, Úradu verejného zdravotníctva SR, Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR, ako aj hasiči, záchranári či Slovenský červený kríž.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM