Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Kvety triednym sú stále IN: Podaktorých michalovských rodičov to prekvapilo, vynašli sa originálne:)

So začiatkom školy mali plné ruky práce aj v michalovských kvetinárstvach. Zisťovali sme pre vás, aké kvety sú najviac populárne, popri tom sme však objavili aj nový trend :)

Ilustračný obrázok k článku Kvety triednym sú stále IN: Podaktorých michalovských rodičov to prekvapilo, vynašli sa originálne:)
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Ako na začiatku či konci školského roka už býva zvykom, žiaci a najmä prváci, ktorých zasadlo do školských lavíc v Michalovciach až 4130, prišli s kvetmi a malými pozornosťami pre svoje triedne učiteľky a učiteľov. Nosenie kvetín učiteľom je stále in. Tento zvyk nevymiera a svedčia o tom stovky školákov, ktorí kvet svojej pani učiteľke doniesli.

Posunuli otváracie hodiny

Začiatok školského roka nedal zabrať len žiakom a učiteľom, ale aj kvetinárstvam. Ruže či gerbery sú stále in, na päty im ale šliapu slnečnice. Tento rok sa niektoré kvetinárstva na začiatok školského roka pripravili posunutím otváracej doby už na siedmu hodinu, našli sa aj také, ktoré mali otvorené aj počas nedele a pondelka 1. septembra. „Upravili sme pre nich aj otváraciu dobu,“ povedali nám z Kvetinárstva Šimonová. Zavčasu ráno mali otvorené aj kvetinárstve a záhradníctve Haník. „Väčší nával ako v iné dni sme nepocítili. Žiadne veľké tržby ani nič výnimočné,“ prezradil Miroslav Haník. Kytičky do školy sa však predávali aj uňho.

Donáškou do školy

Prváčikovia prichádzali do kvetinárstiev dokonca aj s rodičmi. „Mali sme veľa kupujúcich. Aj detí. Kupovali pestrofarebné okrúhle kytičky, ruže, gerbery,ale najviac mixované farebné,“ prezradila Jana Šimonová. „V našom kvetinárstve bolo veľa prvákov, ktorí boli plní očakávania. Prišli škôlkarikovia a 1.stupeň škôl,“ prezradili informácie z Kvetinárstva Šimonová.

„Niektorí rodičia pozabudli na kvety pre učiteľov, a tak využili našu donášku kvetov. Kytice sme im museli doniesť priamo ku školám, keď zistili, že tento zvyk sa ešte stále nosí. Deti chceli kytičky tiež, keď ich vraj videli u iných spolužiakov,“ zdôverila sa nám s úsmevnou príhodou Šimonová.

Učiteľom doniesli okrem klasických kytičiek, či jedného kvetu aj kvetináče. „Zvolili sme netradičnú formu, ale táto kvetinka pani učiteľke aspoň vydrží dlhšie,“ povedala nám mamička malej prváčky, ktorá si v rukách strážila farebný kvetináč.

Michalovské školy zaplavili kvety
10
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM