Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Ľadové medvede budú v akcii v Michalovciach: Okúsia chladné vody Laborca

V Michalovciach sa budú v Laborci kúpať ľadové medvede. Na vlastnej koži tak okúsia jeho chladné vody. Stane sa tak už v prvý deň víkendu.

Ilustračný obrázok k článku Ľadové medvede budú v akcii v Michalovciach: Okúsia chladné vody Laborca
Zdroj: Dnes24.sk

Už 11 rokov sa v Michalovciach 6. januára na sviatok Troch kráľov schádzajú otužilci. Bude tomu tak aj tentoraz. V rámci podujatia Živá biela voda sa stretnú už túto sobotu o 11. hodine pri Laborci v časti parku Kerta – Cibík.

Trojkráľové otužovanie

Za uvedeným podujatím spojeným s otužovaním stojí občianske združenie Návraty a Šíravské bobry. „Trojkráľové otužovanie je akciou, ktorá má ambíciu byť skôr komornou než okázalou,“ informovali organizátori.

„V tento deň už v pohanských časoch ľudia spájali obrady s vodou, neskôr sa tento deň spája s premenením vody na víno na svadbe v Káne Galilejskej a Kristovým krstom. Od toho je odvodený zvyk, že pevné zdravie si tento deň mohol zaistiť každý, kto mal odvahu v tento deň ponoriť sa do ľadovej vody v potoku či rieke,“ uviedli organizátori, ktorí dodali, že oni na tento zvyk naväzujú.

Skôr symbolický charakter

„Radi by sme uvítali zástupcov všetkých spriatelených klubov otužilcov. Akcia má však skôr symbolický a duchovný charakter, preto by bolo vhodné, aby boli počty otužilcov adekvátne charakteru podujatia,“ priblížili usporiadatelia.

Zvedavci, fanúšikovia, či blízki, môžu prísť otužilcov v prvý deň víkendu na miesto konania akcie povzbudiť. Podujatie je každý rok lákadlom pre nemálo ľudí, ktorí stoja pri brehu rieky v teplom oblečení a obdivujú otužilcov, ktorí nabrali odvahu vstúpiť do vody.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM