Zuzana Ročeňová Rôzne

Letné dovolenky a Michalovčania: Aké destinácie si vyberáme a kam jazdíme najradšej?

Slnko, priezračné more a dokonalý relax. Takto si asi väčšina z nás predstavuje pravú letnú dovolenku. Spravili sme prieskum v michalovských cestovných agentúrach a zisťovali sme, kam to Michalovčanov najviac láka.

Ilustračný obrázok k článku Letné dovolenky a Michalovčania: Aké destinácie si vyberáme a kam jazdíme najradšej?
Zdroj: TASR

Dovolenková sezóna je v plnom prúde a tak aj cestovné agentúry v Michalovciach pociťujú nápor klientov, ktorí hľadajú tú svoju vysnívanú destináciu. "Top sú Chorvátsko, Bulharsko, Cyprus, Turecko, Grécko a Čierna hora,“ prezradila Radka Karšňaková z cestovnej kancelárie Luxurious. Ako ďalej pokračovala za dovolenku sú ochotní zaplatiť od tých 500 do 1 000 eur na osobu vo first minute a v last minute je to od 300 do 600 eur.

Michalovčanov láka aj exotika

Podľa Jarmily Maximovej z cestovnej agentúry Partner u michalovských zákazníkov prim vedie Chorvátsko a Bulharsko, ale Michalovčanov lákajú aj novinky. „Záujem je aj o Turecko, tento rok aj novinka Grécko – Korfu a Taliansko – Kalabria, Sardínia a Sicília, s odletmi z Košíc,“ uviedla Jarmila Maximová

Michalovčania neváhajú siahnuť ani po exotickejších destináciách „Záujem je aj o Kapverdské ostrovy, Korziku a Severný Cyprus,“ povedala.

Na čo sa pýtajú?

"Najčastejšími destináciami je Grécko, Turecko a stálicou je Chorvátsko. Je záujem aj o menej bežné destinácie ako napríklad Maledivy a iná exotika,“ uviedol Slavomír Jurek z cestovnej kancelárie Bomex, podľa ktorého je záujem Michalovčanov o tohtoročné dovolenky vysoký. „Bežná cena na jedna osobu sa pohybuje od 500 do 1 000 eur,“ prezradil Jurek.

A čo zaujíma Michalovčanov najčastejšie? „Vypytujú sa na to či majú zaplatené lehátka a zaujíma ich výhľad na more z izby. Pokiaľ cestujú letecký pýtajú sa na dĺžku letu, ak autobusom tak nástupne miesta, ale taktiež ich zaujíma napríklad aj poistenie, delegát, ale aj to, čo budú napríklad počas dovolenky jesť,“ dodal Jurek.

Občas sa zamestnanci cestovnej kancelárie dočkajú aj netradičnejších otázok. „Hlavne sa pýtajú ako ďaleko je pláž od hotela, či je tam plážový bar. Ale aj to, či je bar na izbe dopĺňaný každý deň a zaujímajú sa aj o animácie,“ prezradila Maximová.

A z takých bežných otázok sa Michalovčania zaujímajú o eurá.„Najviac ich zaujíma mena, či sa môže platiť eurami alebo či je potrebné meniť peniaze a samozrejme potom ich zaujíma kurz,“ hovorí Karšňaková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM