Ondrej Petričko Rôzne

Leto ešte nepovedalo posledné slovo: V utorok udrú horúčavy!

Leto ešte ani zďaleka nekončí. Meteorológovia vydali na utorok výstrahu prvého stupňa pred teplom pre náš okres. Teplota by mohla vystúpiť až na 33 stupňov.

Ilustračný obrázok k článku Leto ešte nepovedalo posledné slovo: V utorok udrú horúčavy!
Zdroj: Webnoviny.sk

Tak sa zdá, že leto ešte nepovedalo svoje posledné slovo. Príjemné letné počasie pokračuje a meteorológovia dokonca vydali výstrahu prvého stupňa pred vysokými teplotami pre okres Michalovce.

Teplota sa môže vyšplhať až na 33 stupňov

Výstraha platí pre niekoľko okresov juhovýchodného Slovenska. „V okrese Michalovce sa miestami očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 33 °C,“ varujú pracovníci Slovenského hydrometeorolo¬gic­kého ústavu vo svojej výstrahe. Pozor by sme si mali dať v utorok medzi 12.00 a 19.00 hodinou.

Podľa meteorológov môže byť táto teplota nebezpečná pre ľudské zdravie a fyzické aktivity. Hrozí aj väčšie nebezpečenstvo vzniku požiarov. V druhej polovici augusta nie sú podobné teploty v našich končinách ničím zvláštnym. Myslia si to aj pracovníci SHMÚ: „Uvedená teplota vzduchu nie je v danej ročnej dobe a oblasti je nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM