Správy

Leto v Michalovciach oživí tradičný jarmok: Prvé info o tom, čo sa chystá

Aj toto leto sa v Michalovciach uskutoční tradičný Zemplínsky jarmok a s ním prichádza pravá atmosféra pouličných trhov. Na čo všetko sa môžete začať tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Leto v Michalovciach oživí tradičný jarmok: Prvé info o tom, čo sa chystá
Foto: Zuzana Ročeňová / Zdroj: Dnes24.sk

V poradí už 47. Zemplínsky jarmok sa uskutoční v dňoch 19. až 21. augusta na Obchodnej a Sládkovičovej ulici. Bohatý program trojdňového podujatia je spojený s obľúbenými trhmi, hudobnými a divadelnými vystúpeniami, športovými turnajmi, výstavou drobnochovateľov, ukážkami prác ľudových remeselníkov, ale aj medzinárodným zrazom motocyklov. Na svoje si prídu taktiež vyznávači chutného jedla a tradičných regionálnych špecialít.

Obchodníci, motorkári i folklóristi

Slávnostné otvorenie 47. ročníka Zemplínskeho jarmoku sa uskutoční v centre Michaloviec v piatok 19. augusta na tribúne pred Mestským úradom. Následne sa predstavia v priebehu dňa folklórne skupiny. Ľudoví remeselníci sa budú prezentovať svojimi výrobkami počas celého podujatia na parkovisku pred Mestským kultúrnym strediskom. Jarmok bude plný rezbárskych, kováčskych, košikárskych, keramických, maliarskych, či iných produktov. Nebude chýbať ani obľúbená uličku remesiel. K Zemplínskemu jarmoku okrem ukážky tradičných remesiel a predajných stánkov patrí aj podvečerná zábava. Trhy budú otvorené v piatok už od 8. hodiny. Stánky s reštauračným občerstvením budú otvorené v piatok a v sobotu.

V prvý deň jarmoku budú môcť Michalovčania a spol. sledovať odchod kolóny motorkárov zo Šíravy na Námestie Slobody. Medzinárodný Motozraz Sveta motocyklov sa stal kultovou záležitosťou a pravidelne priťahuje motorkárov nielen z východu republiky, ale aj z celého Slovenska a Európy. Je veľkým lákadlom nielen pre samotných motorkárov, ale aj pre tisícky divákov zo širokého okolia .

Čítajte tiež: Blíži sa Zemplín fest: Kedy a kde bude tiecť pivo potokom?

Ľudové slávnosti na námestí

K letnému jarmoku v Michalovciach už neoddeliteľne patria aj tradičné Zemplínske slávnosti. V tomto prípade sa chystá 57. ročník. Zemplínske slávnosti sú prehliadkou folklórnych súborov a skupín zo Zemplína i okolia s účasťou zahraničných hostí. Miestom konania je tribúna pred mestským úradom a celé Námestie osloboditeľov. Deň folklórnych slávností začne ozaj rezko – tancom karička a plánom je naučiť tancovať typický zemplínsky tanec čo najviac ľudí a získať rekord v počte tanečníkov. Zapojiť sa bude môcť každý, kto má chuť a elán. Počas dvoch víkendových dní sa o zábavu pre všetkých milovníkov folklóru postarajú stovky účinkujúcich.

Môže vás zaujímať:

Čerstvé rozhodnutie poslancov: Michalovce vstúpia do spoločnosti Mestský parkovací systém

Metropola Zemplína po dažďovej smršti: Odporúčania hasičov pre Michalovčanov!

Sezóna letných terás je tu: V Michalovciach si posedenie môžete vychutnávať už na vyše dvoch desiatkach

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM