Ondrej Petričko Krimi

Ľuboslav(21) sa vydával za pracovníka poisťovne: Žiadal 970 eur, podvod mu nevyšiel

Mladý muž z okresu Sobrance sa snažil vymámiť 970 eur od muža, ktorému zasielal sms správy, kde požadoval úhradu zákonného poistenia. Poškodený nenaletel a vec oznámil polícii.

Ilustračný obrázok k článku Ľuboslav(21) sa vydával za pracovníka poisťovne: Žiadal 970 eur, podvod mu nevyšiel
Zdroj: Webnoviny.sk

Sobranskí policajti obvinili 21-ročného Ľuboslava z okresu Sobrance z prečinu podpvodu v štádiu pokusu. „Obvinený začiatkom októbra 2012 zaslal na telefónne číslo poškodeného 38-ročného muža z okresu Sobrance šesť SMS správ, v ktorých sa vydával za pracovníka poisťovne a požadoval úhradu zákonného poistenia vo výške 970 eur prevodom na účet,“ uviedol košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Ako dodal, ešte v ten deň okolo obeda sa s poškodeným kontaktovala neznáma osoba, ktorá sa mu predstavila ako pracovníčka poisťovne. „Požadovala od neho úhradu uvedenej sumy za zákonné poistenie na osobné motorové vozidlo zn. Š-Felícia, s ktorým mal poškodený koncom septembra 2012 dopravnú nehodu. Zároveň mu uviedla, že poistná zmluva je neplatná a spôsobenú škodu musí uhradiť on,“ priblížil hovorca.

Poškodený sa nenechal oklamať a požadovanú sumu neuhradil. Celú vec oznámil na polícii. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM