Ondrej Petričko Krimi

Dráma na zastávke: Dvojica prepadla muža, nadávky a údery päsťou do hlavy!

V nedeľu v noci dvojica mladých ľudí olúpila 47-ročného muža na Staničnej ulici v Michalovciach. Podľa polície od muža žiadali najprv cigaretu. Keď povedal, že žiadnu nemá dvojica ho napadla, udierala do hlavy a ukradla mu peňaženku. Michalovskí policajti dvojicu v krátkom čase vypátrali.

Ilustračný obrázok k článku Dráma na zastávke: Dvojica prepadla muža, nadávky a údery päsťou do hlavy!
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Muža napadli a ukradli mu 30 eur

Dvaja páchatelia v nedeľu medzi 01.30 až 02.30 hod. na nástupisku autobusovej zastávky na Staničnej ulici v Michalovciach, prišli podľa polície najskôr k mužovi (47) z okresu Michalovce. „Opýtali sa ho či nemá cigaretu, načo im odpovedal že nemá. Následne ho chytili za košeľu pod krkom a jeden z páchateľov mu začal nadávať a pritom ho začal udierať päsťou do hlavy,“ opísal Alexander Szabó, košický krajský policajný hovorca.

Po útoku mu z vrecka nohavíc vytiahol peňaženku s hotovosťou 30 eur a osobnými dokladmi. Následne z miesta ušli. „Poškodenému spôsobili škodu vo výške 30 eur a povrchové poranenia hlavy s dobou liečenia a PN do 7 dní,“ doplnil hovorca.

Policajti dvojicu už chytili

Policajti kriminálnej polície OR PZ v Michalovciach svojou operatívnou činnosťou vo veľmi krátkom čase páchateľov tohto skutku vypátrali a vyšetrovateľ PZ zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil 22-ročného Štefana a jeho rovesníčku Veroniku z okresu Sabinov.

„Odcudzené veci (okrem peňazí) policajti našli u obvineného Štefana, ktorý im ich na výzvu vydal. Ku skutku sa obaja priznali. So súhlasom dozorujúceho prokurátora boli obvinení po vykonaní úkonov prepustení na slobodu (absentujú zákonné dôvody väzobného stíhania),“ vysvetlil Szabó.

Obvinení sú stíhaní na slobode a v prípade dokázania viny im hrozí basa na 3 až 8 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM