Zuzana Ročeňová Iné športy

Majú za sebou úspešný rok: Michalovskí turisti si vyšliapali 27 túr!

Najstarší michalovský Klub slovenských turistov (KST) Turista je zas o rok starší a ma za sebou kopec zaujímavých podujatí, ktoré ich počas roka vylákali do prírody. Turistická sezóna sa im vydarila na výbornú a môžu sa pochváliť dvadsiatimi siedmimi túrami.

Ilustračný obrázok k článku Majú za sebou úspešný rok: Michalovskí turisti si vyšliapali 27 túr!
Zdroj: Dnes24.sk

Michalovskí turisti mali tohto roku naplánovaných 38 podujatí, z ktorých sa im podarilo absolvovať 27. Žiaľ niektoré sa nemohli uskutočniť kvôli nepriaznivému počasiu a zdravotným, či pracovným dôvodom. A ktoré boli tie najúspešnejšie?

Najviac sa páčili…

„Najväčší úspech zožal Slovenský raj (október), Vinobranie a Branisko (september), Bukovské vrchy (jún), Výstup na Poľanu (máj) , či Ďurová mláka (apríl),“ uviedol predseda klubu Anton Hasák.

No páčila sa aj prechádzka Údolím Barlahova (apríl), Výstup na Rakovský kameň (marec), ale aj „šľapcuk“ Údolím Trnavského potoka (február). „Najvyššia účasť bola na Klubovom zimnom zraze v januári (35% z aktívnych členov). Spokojnosť prejavili aj naši účastníci na Slovenskom zimnom zraze v Bardejove, Slovenskom letnom zraze v Trebišove, ale aj na Slovenskom cyklozraze na Sigorde,“ doplnil Hasák.

Plány na budúci rok

V roku 2015 začnú „turistikovať“ naši turisti hneď v januári a rok ukončia, ako už býva zvykom v decembri. Z kalendára akcií nevynechajú už tradičné podujatia ako Zimný (január), či Letný (jún) klubový zraz, slávnostné otvorenie 100 jarných kilometrov (marec), Gaštanovú túru (október), či Suchou nohou po Laborci (november). Cykloturisti sa tešia na jubilejných 25. ročník cyklotúry okolo Šíravy, no radi by sa zúčastnili 37. slovenského zrazu cykloturistov KST v Dolnom Kubíne.

„ Z veľa novopripravovaných výletov určite zaujmeme výstupom na Postavku (apríl), Výstup na Makovicu (máj), Výstup na Oblík cez Údolie Obrov (jún), Muránska planina (september), či drevené kostolíky v Uličskej kotline (október). Tieto, ale aj veľa ďalších prechádzok v KST sú väčšinou prístupné pre širokú verejnosť,“ prezradil Hasák.

Foto: archív najstarší michalovský Klub slovenských turistov Turista/Anton Hasák

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM