Ondrej Petričko Krimi

Maroš (20) klamal policajtom, že mu ukradli auto: Chcel zakryť pytliactvo

Mladý muž z michalovského okresu nahlásil na polícii krádež auta priamo z dvora. Podľa polície však takto len zakrýval pytliactvo, pri ktorom bolo auto použité. Za krivú výpoveď mu hrozí až 5 rokov v base.

Ilustračný obrázok k článku Maroš (20) klamal policajtom, že mu ukradli auto: Chcel zakryť pytliactvo
Zdroj: TASR

Michalovský vyšetrovateľ obvinil z prečinu krivej výpovede a krivej prísahy 20-ročného Maroša z okresu Michalovce. „Obvinený sa v polovici mája roku 2011 v ranných hodinách sám dobrovoľne dostavil na obvodné oddelenie PZ v Trhovišti, kde oznámil, že mu neznámy páchateľ odcudzil z dvora jeho motorové vozidlo,“ povedal Alexander Szabó, košický krajský policajný hovorca.

Z obete vinník

Policajti oznámenie prijali a počas výsluchu v trestnej veci krádeže na základe jeho oznámenia začali trestné stíhanie a ako svedka ho zákonne a náležite poučili najmä o povinnosti vypovedať pravdu, nič nezamlčať s dôrazom na následky krivej výpovede. Maroš podľa polície poučeniu porozumel, no napriek tomu uviedol vo výsluchu nepravdu.

Tá vyšla najavo až začiatkom decembra 2012 na hlavnom pojednávaní na Okresnom súde v Michalovciach. „V trestnej veci v ktorej bol obžalovaný pre prečin pytliactva uviedol, že v uvedený deň krádeže sám viedol vozidlo zn. Škoda 120 L na ktorom išiel spolu s ďalším obvineným na hrádzu rieky Ondava. Tam jeho komplic zastrelil diviaka, ktorého spoločne naložili do tohto auta. Boli však prichytení policajtmi, pričom stihli z auta vyskočiť a utiecť,“ vysvetlil hovorca.

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM