Veronika Ondo-Cholewová Správy

Maturity odštartovali aj na Gymnáziu P. Horova: Toto nám prezradila riaditeľka

Na stredných školách sa dnes začala skúška dospelosti. Riaditeľka najstaršieho michalovského gymnázia nám prezradila podrobnosti o maturitách.

Ilustračný obrázok k článku Maturity odštartovali aj na Gymnáziu P. Horova: Toto nám prezradila riaditeľka
Zdroj: TASR

V utorok 13. marca sa na celom Slovensku začali písomné maturity. Na skúšku dospelosti sa v tomto školskom roku prihlásilo 43 541 žiakov, ktorí budú písať maturitné testy na 707 stredných školách. Pozreli sme sa bližšie na priebeh maturít na Gymnáziu Pavla Horova v Michalovciach.

Maturuje 209 žiakov

„Tohto školského roku 2017/2018 maturuje na Gymnáziu Pavla Horova 209 žiakov štvrtého ročníka,“ prezradila nám riaditeľka Gymnázia P. Horova v Michalovciach Katarína Olšavová.

Ako ďalej doplnila pre náš spravodajský portál, v termíne od 13. do 15. marca prebiehajú písomné maturitné skúšky. „Externá časť a písomná forma internej časti maturitnej skúšky zo slovenského jazyka a literatúry, cudzích jazykov a externá časť z matematiky (GPH: SJL – 209, AJB2 – 189, NJB2 – 2, RJB2 – 18, MAT – 49),“ upresnila K. Olšavová.

Výhoda online testovania

Na michalovskom gymnáziu žiaci tak, ako každý rok píšu počas dnešného dňa doobeda test zo slovenského jazyka a literatúry a poobede „sloh“. Počas písomných maturít však v škole prebieha súčasne aj online maturita z predmetov slovenský jazyk a literatúra i matematika

Z michalovského gymnázia dodali, že výhodou online testovania je fakt, že žiaci budú vedieť predbežné výsledky z testovania hneď po ukončení testu oproti ostatným žiakom, ktorí sa výsledky dozvedia až 2 .- 4. mája 2018. Náhradný termín písomných maturitných skúšok bude 10. – 13. apríla 2018 a opravný termín 4. – 7. septembra 2018.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM