Kultúra

Medzinárodný festival outdoorových filmov zavíta do Michaloviec: Na plátne bude aj dno zemplínského mora

Do Michaloviec prichádza po prvýkrát Medzinárodný festival outdoorových filmov. Predstaví filmy o športe, živote s outdoorovou tematikou, a tiež dobrodružné, extrémne, adrenalínové a cestopisné filmy, ktoré získali ceny aj na prestížnych festivaloch v zahraničí.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodný festival outdoorových filmov zavíta do Michaloviec: Na plátne bude aj dno zemplínského mora
Zdroj: Dnes24.sk

Prvýkrát v Michalovciach

Kino Centrum ponúka okrem filmových predstavení aj filmové festivaly ako Projekt 100, Expedičná kamera a Snow film fest. V novembri k nám zavíta prvýkrát aj XIII. ročník Medzinárodného festivalu outdoorových filmov, ktorý organizuje outdoorfilms v spolupráci s MsKS a kinom Centrum v Michalovciach. Festival prebieha vo vyše 40 mestách v Česku, na Slovensku a tiež v Rusku. V kine Centrum sa predstaví desiatka filmov z vonkajšieho prostredia. „Diváci uvidia jedinečné skutočnosti, ktoré sa odohrali a neboli hrané,“ informuje Mestské kultúrne stredisko v Michalovciach. Festival predstaví filmy o športe, živote s outdoorovou tematikou, a tiež dobrodružné, extrémne, adrenalínové a cestopisné filmy, ktoré získali ceny aj na prestížnych festivaloch v zahraničí. Filmy medzi sebou súťažia v štyroch kategóriách, ktoré sú označené písmenami:

  • A. dobrodružný a extrémny športový film
  • B. horolezecký a horský film
  • C. dobrodružný vodný športový
  • D. cestopisný film
  • N. nesúťažné

Na dne Šíravy

Počas celého festivalu vo vestibule MsKS si môžete pozrieť výstavu fotografií: Štefan Pčola, Miro Buraľ atď. – Karpatské bukové pralesy – svetové kultúrne dedičstvo – Výstava fotografií z prostredia Národného parku Poloniny. „Program festivalu sme obohatili aj zaujímavými besedami, v pondelok 23. 11. nám Rudolf Gabzdil predstaví Džungľu v tráve – pútavým rozprávaním o hmyze celého sveta,“ informuje MsKS.

24. novembra vám potápač Lukáš Juštík priblíži Zemplínsku šíravu tak ako ju pozná málokto – Na dne slovenského mora

26. novembra vám Tomáš Lackner poodhalí cestu do stredu ruskej duše – Transsibírska Magistrála. „MsKS a kino Centrum veria, že vás tento festival zaujme a povzbudí k outdoorovým aktivitám,“ dodáva MsKS.

Foto: zdroj MsKS/Festival MF

Môže vás zaujímať:

Jubilujúce Mestské kultúrne stredisko plánuje ďalšie investície: Narodeniny oslávi o pár dní veľkým koncertom

Kandráčovci nebudú v Michalovciach jediným decembrovým lákadlom: Ďalší atraktívny vianočný koncert!

Mihaľovski ňevesti i beťare še richtujú do varoša: Čo všetko uvidíme a navyše zadarmo? PROGRAM vnútri

Najkrajšie sviatky sa už blížia: Prvé info o voňavých vianočných trhoch

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM