Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Mesto chce zrekonštruovať telocvičňu ZŠ na Švermovej ulici

Michalovce chcú zrekonštruovať telocvičňu ZŠ na Švermovej ulici. Získať by na to chceli nenávratný finančný príspevok (NFP) v rámci výzvy Ministerstva školstva.

Ilustračný obrázok k článku Mesto chce zrekonštruovať telocvičňu ZŠ na Švermovej ulici
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Mestskí poslanci podporili projekt na svojom ostatnom zasadnutí. Zrekonštruovať by sa mali v prípade schválenia žiadosti vnútorné priestory telocvične, a to strechu a vykurovanie.

Maximálna výška žiadaného príspevku na jeden projekt je 150000 eur, výška povinného spolufinancovania je minimálne 10 percent z celkových oprávnených výdavkov. Objem financií potrebných na zrealizovanie všetkých prác v telocvični je 270 000 eur. Budova školy bola komplexne rekonštruovaná v rokoch 2010 až 2012, okrem telocvične a spojovacej chodby.

„Získaný NFP bol vypočítaný benchmarkom v závislosti od počtu žiakov školy a ten určoval možnú výšku pre rekonštrukčné práce, preto bola budova telocvične vyňatá z rekonštrukčných prác,“ uvádza sa v predloženej dôvodovej správe. Mesto je zriaďovateľom ôsmich ZŠ. Školu na Švermovej ulici navštevuje v tomto školskom roku spolu 630 žiakov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM