Samospráva

Mesto iniciovalo kontrolu zariadenia Freedom: Radnica hovorí o zistení nesúladu

Mesto iniciovalo kontrolu zariadenia Freedom a uviedlo, že zistilo nesúlad medzi zazmluvneným účelom nájmu a skutočným využívaním časti priestorov.

Ilustračný obrázok k článku Mesto iniciovalo kontrolu zariadenia Freedom: Radnica hovorí o zistení nesúladu
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Neziskové občianske združenie (OZ) Medias Res v Michalovciach využíva mestské priestory na prevádzku kultúrneho centra Freedom, v ktorom mládeži poskytuje priestor na kultúru a umenie. Niektorí miestni obyvatelia majú problém s tým, že sa v zariadení podáva alkohol. OZ totiž platí mestu podľa zmluvy ročné nájomné vo výške 3,67 eur.

Sortiment rozšírili

Predseda OZ Filip Kaľavský uviedol, že zariadenie má, čo sa týka predaja alkoholických nápojov, všetky náležité povolenia predpísané zákonom. „Najprv sme predávali len čaje a nealko. Postupom času sme sortiment rozšírili o niekoľko druhov alkoholu a čapované pivo na základe priania našich návštevníkov,“ do­dal.

Podľa jeho slov to nie je v rozpore s účelom, na ktorý sú mestské priestory určené. „Návštevníkmi kultúrneho centra Freedom je nielen mládež, ale aj dospelí ľudia tohto mesta, ktorí tu našli útočisko pred zadymenými krčmami,“ dodal s tým, že v zariadení je prísny zákaz fajčenia. Občianske združenie zamestnáva od júna tohto roka v kultúrnom centre jedného človeka. Zisk z predaja je podľa slov Kaľavského použitý na pokrytie nákladov prevádzky, honoráre vystupujúcich a mzdu pre zamestnanca.

Kontrola

Mesto Michalovce pravidelne kontroluje periodické povinnosti nájomcu vyplývajúce z nájomnej zmluvy, ako sú úhrady za nájom a plnenie si povinností voči vykonávateľovi správy objektu. Hovorkyňa michalovskej radnice Iveta Palečková uviedla, že mesto preto iniciovalo kontrolu daného zariadenia a zistilo nesúlad medzi zazmluvneným účelom nájmu a skutočným využívaním časti priestorov, o čom informovalo Komisiu na prenájom majetku. Tá odporučila zosúladiť účel nájmu so skutočným využívaním priestorov, na základe čoho si OZ Medias Res uplatnil žiadosť o doplnenie účelu nájmu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Nevšedný festival v Michalovciach: Organizátor hľadal dlho, ale nič podobné nenašiel!

Michalovce skrášlilo pozoruhodné dielo: Pokochajte sa, ako sa zmenili ošarpané múry!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM