Samospráva

Mesto Michalovce plánuje rozšíriť skládku: Vyčlenilo na to už aj časť financií

Michalovce plánujú rozšíriť skládku nie nebezpečného odpadu, ktorá sa nachádza na severnom okraji mesta v lokalite Žabany.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Michalovce plánuje rozšíriť skládku: Vyčlenilo na to už aj časť financií
Zdroj: TASR

Michalovská samospráva už na časť aktivít vyčlenila aj financie, čaká na rozhodnutie envirorezortu.

„Skládka nie nebezpečného odpadu Žabany – I. etapa s celkovou úložnou kapacitou 180 000 metrov kubických (m3), čo je približne 139 000 ton (t), bola uvedená do prevádzky v októbri 2002 a v súčasnosti je uzavretá a zrekultivovaná. Druhá etapa skládky s kapacitou 97 000 m3 (cca 111 550 t) bola uvedená do prevádzky v januári 2014 a jej naplnenosť je momentálne okolo 74 percent,“ informovala hovorkyňa radnice Iveta Palečková s tým, že 100-percentné naplnenie sa predpokladá v decembri 2019.

Mesto má v pláne skládku rozšíriť v nadväznosti na prvé dve etapy. Za týmto účelom zabezpečilo spracovanie oznámenia podľa zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie, ktoré, nakoľko uvedená činnosť podlieha zisťovaciemu konaniu, predložili podľa jej ďalších slov v októbri 2017 na príslušnú sekciu Ministerstva životného prostredia SR. „Proces posudzovania ešte nie je ukončený právoplatným rozhodnutím envirorezortu,“ doplnila.

Palečková uviedla, že v aktuálnom rozpočte sú v tejto súvislosti vyčlenené finančné prostriedky na prvý stupeň projektovej dokumentácie vo výške 15 000 eur. Prevádzkovateľom skládky sú Technické a záhradnícke služby mesta Michalovce. Pracujú na nej štyria zamestnanci.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM