Zuzana Ročeňová Samospráva

Mesto podporí aktivity v Michalovciach: Pripravený je balík 52 000 eur

Mestský úrad v Michalovciach každoročne podporuje verejnoprospešné aktivity jednotlivcov či organizácií. Sumou 52 000 eur sa rozhodla mestská samospráva pomôcť projektom na území nášho mesta aj tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Mesto podporí aktivity v Michalovciach: Pripravený je balík 52 000 eur
Zdroj: Webnoviny.sk

O získanie podpory na verejnoprospešnú činnosť sa môžu uchádzať zástupcovia cirkevnej obce, ako aj právnické a fyzické osoby z oblastí školstva, záujmových činností či zdravotníctva.

Dotácie schváli Mestské zastupiteľstvo

Celkovú sumu finančných prostriedkov určených na dotácie odobruje pri schválení rozpočtu mesta na príslušný rok Mestské zastupiteľstvo (MsZ). Konkrétnu výšku podpory pre jednotlivých žiadateľov následne navrhuje prideliť Mestská rada na základe odporúčaní komisií MsZ.

V prípade právnickej osoby nakoniec schvaľuje výšku poskytnutých dotácií do 990 eur samostatne primátor mesta. Pri rozhodovaní o poskytnutí sumy nad túto hodnotu sa riadi stanoviskom Mestskej rady. Podobný režim je v praxi zavedený pri schvaľovaní podpory i pre fyzické osoby, a to do a nad sumu 330 eur.

Žiadosti do 28. februára

Všetci záujemcovia, ktorí chcú získať nové dotácie pre svoju činnosť, musia adresovať príslušnú žiadosť radnici do konca februára, a to konkrétne do 28. februára.

Žiadosť sa podáva na samostatnom formulári, ktorí je k dispozícií na oficiálnej internetovej stránke mesta Michalovce. ,,Odporúčame žiadateľom, aby si pred vyplnením formulára pozorne prečítali Pokyny na vyplnenie formulára žiadosti a venovali pozornosť potrebným prílohám žiadosti,“ uviedla Jana Machová, vedúca odboru informatizácie a grantov mesta Michalovce.

Vyplnené žiadosti je potrebné zaslať alebo osobne odovzdať na Mestský úrad Michalovce, Odbor informatizácie a grantov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM