Správy Samospráva

Mesto sa chystá udeľovať titul Čin roka: Ujde sa dvom jednotlivcom a ôsmim kolektívom

Mesto Michalovce udelí aj tento rok titul Čin roka. Michalovskí poslanci rozhodli, že ho dostanú dvaja jednotlivci a osem kolektívov.

Ilustračný obrázok k článku Mesto sa chystá udeľovať titul Čin roka: Ujde sa dvom jednotlivcom a ôsmim kolektívom
Zdroj: Dnes24.sk

Mestskí poslanci na utorkovom zasadnutí rozhodli aj o udelení titulu Čin roka 2016. Medzi kolektívy, ktoré si v tomto roku samospráva uctí, patria v oblasti výstavby investori, projektanti a zhotovitelia troch objektov v meste.

Titul získajú tiež dva kolektívy za reprezentáciu a šírenie dobrého mena mesta na medzinárodných súťažiach vo výtvarnej tvorbe a speve. Mesto ocení aj dva športové kluby za mimoriadne výsledky dosiahnuté v minulom roku, tiež jednu školu. Dvom jednotlivcom udelí titul za úspechy v oblasti kultúry a environmentálnej výchovy.

Titul Čin roka udeľuje mesto za mimoriadny výsledok v rôznych oblastiach života za predchádzajúci rok. Návrh môže podať poslanec mestského zastupiteľstva, primátor, mimovládne organizácie, stavovské profesijné organizácie a občan najneskôr do konca bežného roka.

Titul sa odovzdáva spravidla raz ročne na slávnostnom kultúrnom podujatí. Ide o plaketu, zvyčajne michalovský Pegas, ktorého autorom je akademický sochár Ján Leško a diplom. V minulom roku ocenila radnica viac ako 20 jednotlivcov a kolektívov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM